woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBezoek PVDA Tweede Kamerlid Albert de Vries aan Kampen

Bezoek PVDA Tweede Kamerlid Albert de Vries aan Kampen

-

 

Afgelopen vrijdag, 11 oktober, bracht Tweede Kamerlid Albert de Vries van de Partij van de Arbeid een werkbezoek aan Overijssel. Naast Zwolle bracht hij een uitgebreid bezoek aan Kampen. 

AlbertDeVriesII

 

Albert de Vries heeft binnen de fractie van de PvdA de thema’s Ruimtelijke Ontwikkeling, scheepvaart en havens en krimp in zijn portefeuille. Aansluitend op zijn onderwerpen werd hij door de Kamper fractie van de PvdA ontvangen op de Koggewerf. Hier werd hij door Kogge-kenner Reijer van ’t Hul bijgepraat over het ontstaan van de werf en de toekomstige ontwikkelingen. Een beetje dromen over de eeuwenoude IJsselkogge die in 2014 boven water wordt gehaald en hoe fantastisch het zou zijn om die in Kampen, op de Koggewerf, te exposeren, mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken.
Vervolgens trok het gezelschap de Kamper binnenstad in om te kijken naar de ontwikkelingen en winkelbezetting én om in gesprek te gaan met een zelfstandig ondernemer (schoenmaker Willem Bolinde in dit geval). Hoe krijg je klanten en gasten in het winkelhart van de stad? En hoe voorkom je dat de klanten worden weggelokt door grote winkels op industrieterreinen? Het idee van ruilverkaveling in binnensteden is iets dat in Den Haag wordt bekeken, om binnensteden aantrekkelijk te houden. Albert de Vries zag al snel dat de historische binnenstad van Kampen zeer de moeite waard is en vele toeristische mogelijkheden biedt.
Na een goed gesprek over ruimtelijke ontwikkelingen, samenwerking met de provincie en de samenwerking op het gebied van havens in de regio zat de beschikbare tijd er al weer op.
Met een goodie-bag met Kamper lectuur en wat Kamper lekkers voor bij de koffie moest het Tweede Kamerlid weer op pad naar een volgende afspraak.
We kijken terug op een nat, maar geslaagd werkbezoek van Albert de Vries. Hij gaat met een gevulde tas en enkele Kamper aandachtspunten terug naar Den Haag. De contactgegevens zijn uitgewisseld!“, aldus Manfred Haveman, fractievoorzitter van de Kamper PvdA.

AlbertDeVriesI

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen