Bibliotheek Kampen start cursus ‘Werken met de e-overheid’

bibliotheek kampenOp 27 september start in de Bibliotheek Kampen een cursus ‘Werken met de e-overheid’. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die graag willen leren werken met overheidswebsites of die graag hulp willen bij het aanvragen van een DigiD.

De overheid regelt steeds meer zaken via internet. U kunt hier gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing: steeds vaker worden deze zaken via het internet geregeld. Voor veel mensen is dit onbekend of ze vinden het erg lastig.

Speciaal voor deze groep organiseert de Bibliotheek Kampen, in samenwerking met de Gemeente Kampen, de cursus ‘Werken met de e-overheid’. In deze cursus van vier avonden vraagt u o.a. een DigiD aan en leert u omgaan met diverse handige overheidswebsites zoals www.kampen.nl (het digitale loket van de gemeente Kampen), www.toeslagen.nl (voor toeslagen van de belastingdienst) en www.regelhulp.nl. Tijdens de cursus gaat u zelf aan de slag en er is voldoende tijd om vragen te stellen.

Deelnemers dienen te beschikken over een werkend e-mailadres en enige kennis in het gebruik van computers en internet. Deelname kost € 10,- per persoon (voor 4 cursusavonden).

Wanneer: dinsdag 27 september, 4, 11 en 18 oktober
Tijd: 19.00-21.00 uur
Plaats: de Bibliotheek, Oudestraat 216 (Stadskazerne)
Aanmelden: kan via digisterker@bibliotheekkampen.nl

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673