zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIJsselmuidenBijzonder stembureau in ijsselmuiden

Bijzonder stembureau in ijsselmuiden

-

Stembureau No 19: ‘Het Lokaal’ in IJsselmuiden is op 15 maart een wel heel bijzondere locatie om te gaan stemmen. In het voormalige schoolgebouw is ook broedplaats Het Werk gevestigd waar kunstenaarsduo work#art op dit moment bezig is met een grote overzichtstentoonstelling van hun werk dat ze gedurende de afgelopen twintig jaar hebben ontwikkeld.
Iedereen die komt stemmen kan die dag een sneak preview krijgen van de installatie met monumentale kunstwerken vol beweging.

Douwe Buwalda en Bert van der Sluijs zijn kunstenaars die samen een heel eigen kijk hebben op wat kunst is en kan doen. Zij nodigen iedereen uit om op 15 maart met hen de democratie en de kunst te vieren! Deze stemdag koppelt die twee op een bijzondere manier.
“Democratie biedt vrijheid en kunst biedt ruimte. Ons werk wordt eigenlijk pas kunst als je die koppeling actief maakt. Dat doen we die dag”, zeggen ze

Je hoeft hun werk niet meteen te begrijpen of een standpunt te bepalen maar het roept wel van alles op. Het maakt niet uit wat, elke reactie is goed.
“Contact hierover is voor ons het echte kunstwerk. Zo kan samenleven een nieuwe en onverwachte impuls opleveren”, aldus Douwe. “Stemmen en bezig zijn met democratie is net als broeden en afstemmen op kunst “, zegt Bert, “het zet van alles in gang bij mensen”.

Inderdaad, het doet wat met ons allemaal, iedereen is er op een of andere manier mee bezig.
Dus is naast Het Lokaal, ook Het Werk deze dag open. Bij verlaten van het stemlokaal kom je via de klapdeuren de kunstenaarsbroedplaats in.
Zo kunnen de mensen die stemmen zich ook laten verrassen door kunst. Natuurlijk is duo work#art ter plekke aanwezig. Een praatje maken over kunst of democratie, alleen maar rond lopen en genieten, iedereen is op 15 maart van harte welkom via Het Lokaal – Erfgenamenstraat 1c in IJsselmuiden.

Later in het jaar is het volledige werk van work#art te zien in IJsselmuiden tijdens de IJsselbiënnale.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen