Bingo voor het goede doel, Duchenne Spierdystrofie

Op woensdag 14 september is er een BINGO in de kantine van sporthal Cellesbroek voor het goede doel Duchenne Heroes. Dit is de laatste activiteit die het team Daney gaat doen voor de start van dé mountainbiketocht van de Benelux. De opbrengst van de bingo komt ten goede aan het goede doel Duchenne Parents Project.

Hans en Beanca zijn de ouders van Daney. Samen met Frank, Bianca, Robert, Peter en Geertina, vormen zij Team Daney. Daney heeft de progressieve spierziekte Duchenne spierdystrofie. Deze spierziekte is een ongeneeslijke aandoening, die het complete spierstelsel aantast. Ook de long- en hartspier zullen er door worden aangetast dit met fatale gevolgen. In Nederland lijden ongeveer achthonderd jongens aan de ziekte van Duchenne. Meer dan de helft van hen haalt krap aan de dertig, maar veel patiënten overlijden al voor hun twintigste.

duchene-heroes-team_foto_daney_van_boven__1

500 kilometer fietsen is voor Daney en zijn lotgenoten niet mogelijk, en daarom doen de Duchenne Heroes het voor hen. Met de bingo hoopt Team Daney het laatste beetje van het team streefbedrag te kunnen halen, namelijk €20.000.

De prijzen in de bingo komen vooral van de lokale ondernemers, die het team en het doel een warm hart toe dragen. De bingo bestaat uit 8 ronden en 1 super ronde. Deelname kost €10 voor 8 ronden en de super ronde kost €3. De bingo start om 20:00 uur in de kantine van sporthal Cellesbroek in Kampen.

Wil je weten welke prijzen er te winnen zijn en van welke ondernemers, kijk op de facebookpagina van Duchenne heroes Team Daney van Boven. Vader Hans schreef afgelopen week het volgende op de facebookpagina: “Breng ik Daney vanavond naar bed,ik zeg slaap lekker maatje, zegt Daney “ik ga lekker dromen papa want dan kan ik wel alles” AUW. Daarom deze BINGO en sponsor mountainbiketocht, voor alle Duchenners, 1 uur onderzoek kost ongeveer €50,- ”, aldus Bianca Diender.

Wilt u meer informatie over de tocht, de helden, de vrijwilligers of de organisatie kijk dan op www.duchenneheroes.nl Om Team Daney of de deelnemers individueel te sponsoren kijk dan op www.duchenneheroes/daney-van-boven en volg ons op facebook.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673