Blunderend DOSK onderuit in Stadsderby tegen Go-Ahead Kampen (Wedstrijdverslag & Foto’s)

 

Er zijn van die wedstrijden dan kunnen alle (strijd)plannen al weer binnen een paar minuten de prullenbak in. Dat overkwam DOS in de stadsderby tegen Go-Ahead Kampen. 

Go-Ahead Kampen moest het op voorhand doen zonder de geblesseerde Adi Draganovic, Dennis van der Wal en Wail Doufikar. De twee 17-jarige eigen opgeleide spelers Dyon Kleppe en Tristan van Zuiden maakten hun competitie debuut voor de rood-gelen. Zowel GAK als DOS Kampen hadden een matige voorbereiding gedraaid en dus was het afwachten hoe de wedstrijd zou gaan verlopen.

Van begin af aan was er maar één ploeg die het initiatief nam en dat was Go-Ahead Kampen. DOS Kampen was erg slordig in de passing.

Miscommunicatie tussen doelman Kevin Dijkstra en centrumverdediger Nick Notrot zorgde er voor dat eerst Tristan van Zuiden en drie minuten later Kees Tol eenvoudig een doelpunt konden maken. Binnen acht minuten stond er 2-0 op het scorebord.

In de 16e minuut had Tol opnieuw een levensgrote kans, maar door goed ingrijpen van Nick kon een goal ternauwernood worden voorkomen. Aanvallend hadden de geelzwarten totaal niets in te brengen. In de 23e minuut liet Allan Bakker zich voor het eerst zien, maar zijn schot ging hoog over. Een paar minuten later werd Tol de diepte in gestuurd. Kevin twijfelde en besloot alsnog uit zijn doel te komen. Te laat. De pass op Van Zuiden op rechts was prima en de kans werd de jonge buitenspeler zo op een presenteerblaadje aangeboden. Toch wist hij de bal naast het doel te werken. DOS had na amper 25 minuten al met 4-0 achter moeten staan.

In de laatste fase voor rust waren de poelänten wat vaker op de vijandelijke helft te vinden en was het af en toe vanuit een corner wat dreigend. Tot echte kansen kwam het echter niet. Zo bleef het grote verschil in spelbeeld slechts beperkt tot twee doelpunten.

Beide ploegen zullen bij het verlaten van de nieuwe kunstgrasmat op weg naar de thee wellicht toch even gedacht hebben aan de wedstrijd van 2 november 2019. Ook toen ging Go-Ahead verdiend met 2-0 de kleedkamer in, maar wist DOS de tweede helft volledig te domineren en was de eindstand 2-4.

In de rust moest Tol van Go-Ahead geblesseerd in de kleedkamer achter blijven. Hij had teveel last van zijn lies. Niek van Enk kwam voor hem in het veld.

DOS Kampen begon inderdaad gretiger en dat leidde al snel tot een kans. Na goed werk van Joël Visscher mocht Twan Knul aanleggen voor een schot, maar zijn inzet kon eenvoudig door goalie Tim Noordman worden gekeerd. Maar toen in de 51e minuut Luuc Knul met een fraaie schuiver de derde treffer aantekende was het verzet definitief gebroken. Na een foutieve terugspeelbal van Martijn Barneveld maakte Kevin binnen het strafschopgebied een overtreding met een penalty als gevolg. Knul mocht zo in de 70e minuut de eindstand van deze eenzijdige derby op 4-0 brengen.

In het laatste kwartier gebeurde er niets noemenswaardig meer en zo won Go-Ahead Kampen in de Kamper stadsderby dik verdiend met 4-0 van DOS Kampen.

Een wedstrijd om snel te vergeten volgens DOSK. ” Aankomende zaterdag zullen ze in de thuiswedstrijd tegen SVI anders moeten spelen. Allereerst door de blunders achterwege te laten, maar vooral ook door meer beleving en strijd te laten zien”

Foto’s

Opstelling DOS Kampen: Kevin Dijkstra, Martijn Barneveld, Nick Notrot, Burak Öztürk,  Joël Visscher (63e Christian van der Worp), Ruben Meijer, Burak Alp (46e Klaas Jan Mulder), Jochem van Putten, Allan Bakker (78e Timo Petersen), Mitchell Hooisma (46e Matthijs de Blok), Twan Knul.

Go-ahead startte met de volgende 11 spelers:

Tim Noordman
Reza Hosseini / Bram van Enk / Nick Kuipers / Nick Hendriks
Nick van der Kooi / Kees Tol / Dyon Kleppe
Tristan van Zuiden / Luuc Knul / Nico Veldman

Verslag André Koers (DOSK) en Robert Hamer (Go-Ahead)

Foto’s: Irma Wessels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*