Boekbespreking Nederland leest 2014

Boekbespreking NL

In de bibliotheek van Kampen staat op dinsdagavond 11 november ‘Een Vlucht Regenwulpen’ van Maarten ’t Hart centraal. Dit is het boek dat tijdens de landelijke campagne ‘Nederland Leest’ (november 2014) veel besproken wordt in heel Nederland. Neerlandica Herma de Beer, docent van Quintus, geeft op 11 november een korte inleiding over het boek en de auteur. Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat vind je ervan en waarom? De avond start om 19.30 en duurt ongeveer anderhalf uur. De entree voor de boekbespreking is gratis. De avond is een samenwerkingsproject van Quintus en de Bibliotheek Kampen.

Het boek uit 1978 is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld. Het boek wordt tijdens de campagneperiode van zaterdag 1 november t/m zondag 30 november 2014 gratis door de openbare bibliotheken aan hun leden verstrekt.

Voor deelname aan de workshop graag even opgeven bij de Bibliotheek Kampen via activiteiten@bibliotheekkampen.nl of telefonisch:  038 – 33 12 101.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*