BoekStart-voorleesuurtje nieuw in Kampen

Samenwerking tussen Kinderopvang instellingen, Quintus en de Bibliotheek

kinderopvang organisaties Kampen

Instellingen in de kinderopvang en Quintus ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met de bibliotheek.

Het BoekStart-voorleesuurtje vindt plaats op woensdag van 10 tot 11 uur en is een nieuwe samenwerking tussen alle instellingen voor kinderopvang in de gemeente Kampen, Quintus en de Bibliotheek.

boekstart voorlees uurtje bibliotheekMet het BoekStart-voorleesuurtje maakt de kinderopvang de samenwerking met de Bibliotheek in het programma ‘BoekStart in de kinderopvang’ nu ook buiten de deuren van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zichtbaar. De voorleescoördinatoren, ervaren pedagogisch medewerkers die een uitgebreide training gevolgd hebben bij de Bibliotheek, zullen op toerbeurt komen voorlezen in de Bibliotheek tijdens de BoekStartochtenden.
Ook zijn zij beschikbaar voor het beantwoorden van vragen over voorlezen, geven ze tips en laten ze ouders zien hoe je ‘leest’ met een baby. Annet van Veen (Quintus) maakte speciaal voor deze ochtend een liedje, dat samen met de BoekStartbeer een vast onderdeel wordt van het voorleesritueel.

De samenwerkinsovereenkomst werd afgelopen maandag ondertekend tijdens de taallunch die plaats vond in het kader van de week voor alfabetisering.

Bekijk hieronder de video van de taallunch.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*