zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMinder regels bij kapvergunning gemeente Kampen

Minder regels bij kapvergunning gemeente Kampen

-

bomenkapDe regels voor het kappen van een boom zijn versoepeld. Voor particuliere coniferen, populieren, wilgen en berken binnen de bebouwde kom is in de gemeente Kampen vanaf 1 oktober 2013 geen kapvergunning meer nodig.
De reden voor het vervallen van de kapvergunning is, dat deze snelgroeiende boomsoorten snel te groot zijn voor een particuliere tuin en meestal weinig maatschappelijke waarde hebben. De bomen mogen geen onderdeel zijn van een singelbeplanting of laanstructuur.
Voor alle gemeentelijke bomen en voor particuliere bomen in het buitengebied blijft voor alle bomen met een stamdoorsnede die groter is dan 25 cm (op borsthoogte gemeten) een kapvergunning nodig.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen