Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!

Foto Rogier Righart

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

Aanstaande maandag, 5 juli, komt Evelien om 15.30 uur aan bij Inloophuis LemKa in Kampen.  Hierbij is ook wethouder Jan Peter van der Sluis aanwezig. Ze vertrekt, op weg naar de finish in Zwolle, om 16.00 uur.

Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland
Op 25 mei stapt Evelien in Zwolle op een, via Facebook te volgen, fiets bij inloophuis Intermezzo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale (na)zorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona gingen zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Dat de fietstocht bijzonder wordt, blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de inloophuizen. Zij verwelkomen Evelien bij hun inloophuizen samen met de burgermeester, bekende sporters en BN’ers. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor hun belangrijke werk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*