woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBouw Dorpssluis Reeve van start

Bouw Dorpssluis Reeve van start

-

Het startsein voor de bouw van de Dorpssluis in Reeve is gegeven door het bouwbord met aftelklok te onthullen. De Dorpssluis is gereed voor aanvang van het vaarseizoen 2025.

Op vrijdagmiddag 10 november vond het officiële moment van de start bouw van de Dorpssluis in Reeve plaats. Gedeputeerden Liesbeth Grijsen en Martijn Dadema, wethouders Jan Peter van der Sluis en Erik Faber, Joost Mulder (regiodirecteur BPD Ontwikkeling) en Oscar Koster (directeur Waterbouw Strukton) onthulden, in aanwezigheid van diverse betrokkenen, het bouwbord met daarop een afbeelding van Dorpssluis, de samenwerkende partners en een aftelklok.

Deze aftelklok geeft aan hoe lang het nog duurt tot het moment dat de Dorpssluis in gebruik genomen kan worden. De planning voor de realisatie van de Dorpssluis in Reeve is dat deze vanaf het vaarseizoen 2025 werkend is.

Aanleiding bouw sluis

In het kader van Ruimte voor de Rivier is het Reevediep aangelegd. Het Reevediep zorgt ervoor dat Kampen en de regio Zwolle droge voeten houden bij hoog water. Het Reevediep is ook onderdeel van de totale gebiedsontwikkeling Reevedelta binnen de gemeente Kampen. Zo is er veel nieuwe natuur ontstaan en is er bij de aanleg van de dijken rondom het Reevediep rekening gehouden met de ontwikkeling van het nieuwe waterrijke dorp Reeve op en achter de klimaatdijk. Om Reeve vanaf het Reevediep te kunnen bereiken wordt in de klimaatdijk de sluis gerealiseerd. Zo wordt Reeve verbonden met het Reevediep. Over de sluis komt een fietsbrug, die onderdeel wordt van het fietspad langs het Reevediep. De verwachting is dat de sluis voor het vaarseizoen 2025 gereed is, zodat vanaf 1 april 2025 de sluis gebruikt kan worden om Reeve in en uit te varen.

Reeve onderdeel van Reevedelta

De bouw van de geplande 600 woningen in Reeve vordert gestaag. Als onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling Reevedelta worden nu plannen uitgewerkt om het dorp te laten groeien tot circa 1.600 woningen inclusief bijbehorende voorzieningen, zoals een integraal kindcentrum, een supermarkt en horeca. In Reeve kunnen zowel toekomstige bewoners, als bezoekers zorgeloos genieten van een unieke omgeving waar landschap en water elkaar afwisselen. Reeve is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Kampen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Kijk voor meer informatie op: www.reeve.nu of www.reevedelta.nl/reeve

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen