Bouw eerste Energieneutrale E-woning in Kampen gestart

Ganzendiep

Bouwbedrijf Riezebos en Ewoning BV zijn gestart met de bouw van de eerste energieneutrale Ewoning in de gemeente Kampen. Op een zeer fraaie locatie aan het water van het Ganzediep in Grafhorst wordt een energieneutrale en zeer sfeervolle vrijstaande woning gebouwd.

Wethouder Ekker van de gemeente Kampen zal op donderdag 21 januari om 16.00 uur de officiële onthulling van het bouwbord verrichten.

Ewoning ontwikkelt unieke vrijstaande woningen die op maat ontworpen worden en die energie opleveren in plaats van opmaken. De Ewoning wordt volgens een uniek bouwconcept gebouwd en maakt het mogelijk op een comfortabele en moderne manier te leven en toch zeer zuinig met grondstoffen om te gaan en zo in harmonie met de natuur te leven. Ewoning past hierbij de beste bouwkundige en installatie- technieken toe om de Ewoning zo energiezuinig mogelijk te maken. De Ewoning wordt gebouwd volgens het passiefhuis principe. Winddicht, koudebrugvrij en met drievoudig glas. Stevige betonnen gevels, met de beste EPS isolatie en metsel- of stucwerk voor de buitengevels.

Alle energie die in de Ewoning gebruikt wordt, is elektrische energie, er is dus geen gasaansluiting nodig. Deze elektrische energie wordt opgewekt door middel van PV-panelen of een unieke kleine windmolen die naar verwachting dit voorjaar beschikbaar komt en voldoende energie opwekt om de gehele woning van elektriciteit te voorzien.

Voor meer informatie zie ook www.ewoning.nl. Ook kan contact worden opgenomen met Ewoning BV, hoksbergen@ewoning.nl, tel. 0646281800