Bouw uniek woonproject ‘Ons Woonhart’ in Het Onderdijks van start

Van Woondroom naar Droomwoning

Op vrijdagochtend 12 juni is de bouw van het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ‘Ons Woonhart’ aan de Waker in Het Onderdijks in Kampen van start gegaan. ‘Ons Woonhart’, een bouwgroep van bouwers en Van den Berg Architecten, is anderhalf jaar geleden aan de slag gegaan om dit unieke bouwproject vorm te geven. Deze rij van zeven woningen is het eerste CPO in deze vorm in de gemeente Kampen dat gebouwd gaat worden.

In september 2013 kwam de eerste belangstellende voor een CPO in contact met de gemeente Kampen en Van den Berg Architecten B.V.. Langzamerhand kreeg de bouwgroep vorm en eind 2014 waren er vijf bouwers, de zaken geregeld met gemeente Kampen met de bouwers als centraal middelpunt en hadden de architecten de technische tekeningen klaar.

Samen met Bouw- & Adviesburo Smit wordt er op toegezien, dat de woningen gebouwd worden zoals de eerste bewoners van de Waker dat bedoeld hebben. Na anderhalf jaar verliep het proces van leermoment naar leermoment. Voor de ontwerpers (bouwers en architect) veranderde het luchtkasteel langzaam in een woondroom en ontstaat er nu de droomwoning van vijf stellen.

De bouw is nu gestart met het slaan van de eerste ‘mijl’paal en binnenkort ontstaat er een unieke rij woningen aan de Waker in Het Onderdijks die ‘Ons Woonhart’ genoemd wordt.

Fase 2 van dit CPO project is in voorbereiding. Belangstellenden hiervoor kunnen contact opnemen met de architect Luciën Hamperpagt van Van den Berg Architecten, telefoonnummer: 06 12 62 30 14.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*