Bouwbedrijf De Gilden failliet?

Volgens onbevestigde berichten wordt vandaag voor Bouwbedrijf De Gilden B.V. het faillissement aangevraagd. Er gaan ook geruchten over andere bedrijven, die eerder op deze plek werden genoemd onder voorbehoud. Daar speelt echter geen faillissementsdreiging op de korte of langere termijn. De Gilden is een bedrijf dat geworteld is in Kampen en daarmee krijgt de lokale bouwnijverheid een flinke knauw.
Woningbouw Het MeerDe faillissementsaanvragen zijn nog niet bevestigd door de directie maar de signalen zijn onmiskenbaar. Bouwbedrijf De Gilden maakt onderdeel uit van De Gilden Groep. Het is onbekend of de ontwikkelingstak  wordt meegetrokken in het faillissement. Naar verluidt zou het gaan om een technisch faillissement en wordt er gewerkt aan een doorstart in overleg met de Rabobank.

Bouwbedrijf De Gilden is in 1996 opgericht en uitgegroeid tot een breed georiënteerd bouwbedrijf. Naast renovatie en verbouw, woningbouw en utiliteitsbouw richt ze zich de laatste jaren ook op kleinschalige bouwprojecten. De Gilden is onder andere betrokken bij projecten in de nieuwe Hanzewijk, het Onderdijks en Het Meer in IJsselmuiden.

Bij het desbetreffende bedrijf is de directie al dagen onbereikbaar. In afwachting van hun reactie en bevestiging danwel ontkenning volgt verdere berichtgeving.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*