Bouwen aan je eigen studentenkamer met WEEVER

Compleet nieuw concept van Kamper bedrijf

Een boormachine, paar werkschoenen, en veiligheidsinstructies. Bij WEEVER bouw en sloopwerken b.v. liggen de pakketten met klusattributen al klaar. Een kleine honderd stuks, bestemd voor de Utrechtse studenten die samen met het Kamper bouwbedrijf de handen uit de mouwen gaan steken in hun toekomstige onderkomen.

WeeverDe verbouwing van de ‘do it yourself’ Stadsoase Utrecht, ook bekend onder de naam Krachtstation, begint deze zomer. Naast ruim tweehonderd kamers herbergt het gewezen opleidingscentrum in Kanaleneiland straks allerlei bedrijfjes, horeca, ateliers, een bioscoop, kinderopvang en een sportschool. Rondom komt parkachtig groen met moestuintjes, niet alleen voor de nieuwe bewoners maar voor de hele buurt.

De wijze waarop het Kamper bedrijf WEEVER het project gaat uitvoeren – de studenten als toekomstige bewoners gaan aan de slag met de bouwlieden (en verdienen zo een leuke korting op de huurprijs) – is op een pilot na compleet nieuw. Deze werkwijze biedt landelijk een aantrekkelijke en haalbare oplossing voor de transformatie van leegstaande kantoorpanden tot betaalbare woonruimte.
Meer info, zie www.weeverkantoortransformatie.nl (vanaf zaterdag 25 juni in de lucht).