Brainstorm mee in Bibliotheek over alternatieven Kamper stadsbuslijn

Het openbaar vervoer kan niet in haar huidige vorm blijven bestaan. Voor de gemeente Kampen onderzoekt Arjan Broer van HeelBreed uit Zwolle of er alternatieven zijn voor de Kamper stadsbuslijn, die steeds vaker zonder passagiers rijdt op een relatief korte afstand. Hoe kan het anders, hoe kan het beter?

Mobiliteit is belangrijk voor het leefbaar houden van een samenleving: mensen gaan naar school, het werk, winkelen of bekenden bezoeken. Mobiliteit verandert: door digitalisering, vergrijzing, meer zelfstandigheid van ouderen en de opkomst van nieuwe vervoermiddelen als de e-fiets gaan we ons anders verplaatsen. Mobiliteit is daarmee van iedereen en van alle tijden, maar de invulling ervan verandert: ooit waren paard en wagen immers de norm.

Door stijgende kosten en minder reizigers is een financieel tekort ontstaan op de provinciale begroting voor het openbaar vervoer. Waar in de jaren ’70 nog zo’n 40% van alle mensen gebruik van maakten van het openbaar vervoer, is dat nu nog maar zo’n 5%, waarvan het merendeel student/scholier is. Soms moeten we anders kijken naar zaken die vanzelfsprekend lijken. Het is daarom tijd om na te denken over het openbaar vervoer van de toekomst.

Om goed te weten wat er nodig is, willen de gemeente Kampen en provincie Overijssel in gesprek met inwoners, ov-gebruikers, bedrijfsleven en organisaties. Het onderwerp is Nieuwe tijd voor mobiliteit. Tijdens deze eerste bijeenkomst komen de problematiek en achtergronden aan bod en is er ruimte om samen ideeën op te doen op weg naar nieuwe tijd voor mobiliteit.

Graag nodigen wij u uit voor de eerste bijeenkomst op donderdag 18 juni om 19:30 uur in de Openbare Bibliotheek Kampen, Kennedylaan 4, 8266 BA Kampen. De zaal is open vanaf 19:15 uur.

U kunt zich aanmelden t/m 17 juni door een email te sturen aan: AM.kamerbeek@overijssel.nl met als onderwerp: aanmelding Nieuwe tijd voor mobiliteit Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*