dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBram van Ojik (Groen Links) op werkbezoek in Kampen

Bram van Ojik (Groen Links) op werkbezoek in Kampen

-

 

GroenLinks leider Bram van Ojik is op reis door Nederland. Dinsdagmiddag was hij in Kampen, op zoek naar voorbeelden van vernieuwing ‘van onderop’. Vernieuwing door mensen, bedrijven en instellingen.  In Kampen stond ‘meedoen’ centraal.
“Oh,  dat is Van Oiik, die van GroenLinks” klonk in de Geerstraat. “Ach ze maken tegenwoordig toch alles kapot” zei een mevrouw die even naar hem bleef luisteren. “Goeie vent” zei ze na een paar minuten en liep verder.

bram2

Van Ojik startte zijn bezoek bij Bluv Kampen, de pas geopende winkel in de Geerstraat. Bluv laat zien dat het mogelijk is om mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte (weer) mee te laten doen in de samenleving. Zij maken mooie producten en verkopen die zelf in de winkel. Bluv is een initiatief vanuit InteraktContour en werkt daarin samen met Philadelphia en RIBW.

De oproep van initiatiefnemer Els Pap: “Maak ook in het gemeentehuis en bij bedrijven ruimte voor onze mensen om als vrijwilliger mee te draaien” ‘Voor wat, hoort wat’ is het motto van Bluv. Als een bedrijf sponsort, doet een vrijwilliger een tegenprestatie.

Bram van Ojik onderstreepte het belang van het behoud van goede begeleiding van zulke vrijwilligers. “Zonder deze begeleiding blijven deze mensen aan de kant staan in onze samenleving.”
“Kijk naar mensen alsof ze geen beperkingen hebben en stop met de gedachte dat iedereen regulier moet kunnen werken” klonk het daarna bij Impact, waar Bram van Ojik hoorde over de samenwerking met drukkerij Zalsman. Van Ojik was onder de indruk van de manier waarop beschermd werken een plek krijgt in een commercieel bedrijf dat  zich sterk maakt voor verantwoord en duurzaam ondernemen.

bram1

Van Ojik neemt zijn indrukken mee naar de politiek in Den Haag, waar nieuwe bezuinigingen zorg en begeleiding onder druk zetten. De initiatieven die hij In Kampen bezocht bevestigen hem in zijn inzet: “Als we willen dat kwetsbare mensen meedoen in onze samenleving moet je niet bezuinigen op goede begeleiding.”

Ook GroenLinks Kampen gaat aan de slag. Fractievoorzitter Nieke Jansen beloofde aan Bluv om te zoeken naar mogelijkheden voor de inzet van vrijwilligers  in het gemeentehuis. “Als we veel verwachten van burgers en bedrijven, moet de gemeente een goed voorbeeld geven.”

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen