HartVoorBurkina

Brief Hart voor Kampen aan College over mogelijk uithuisgeplaatste kinderen uit Kampen

Foto van auteur

Hart voor Kampen heeft het college gevraagd of er, als gevolg van de toeslagenaffaire, onder de 1115 uithuisgeplaatste kinderen ook kinderen uit Kampen zijn. Als dat zo is dan vraagt de politieke partij aan het college om hun invloed aan te wenden en alles in het werk te stellen om duidelijkheid te scheppen voor betreffende ouders en onterecht uitgezette kinderen.

Premier Rutte beloofde in oktober om zeer grondig uit te zoeken wat er gebeurd is met 1115 kinderen. Niet veel later nam de Tweede Kamer motie Omtzigt aan, die opriep naar een onafhankelijk onderzoek, hoe kinderen en wanneer ouders en kinderen herenigd kunnen worden en een meldpunt op te zetten voor ouders die hiermee te maken gehad hebben.

Vijf maanden later heeft de regering de kinderen nóg niet in beeld heeft. Een onafhankelijk onderzoek is er evenmin. In deze gezinnen zijn vijf kostbare maanden verloren gegaan. Het schiet niet op. Als kinderen lang genoeg bij hun ouders weg zijn, wordt er in principe niet meer teruggeplaatst. Voor de jongste kinderen is die termijn zes maanden. Je moet er niet aan denken want het zal je kind maar wezen …

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: