zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBronzen medaille en getuigschrift Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt

Bronzen medaille en getuigschrift Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt

-

Burgemeester Sander de Rouwe mocht donderdag 20 april een bronzen medaille en getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitreiken aan Anne-Marie Kooij. Sam Mohammadi ontving uit handen van de burgemeester een oorkonde van de maatschappij.

Anne-Marie Kooij ontving de bronzen medaille en het bijbehorende getuigschrift vanwege getoonde bijzondere verdiensten tijdens een incident op 4 juli 2022. Op die bewuste middag was Sam met zijn vriendje buiten aan het spelen bij sporthal De Reeve waar zij op dat moment woonden in de tijdelijke crisisnoodopvang. Het vriendje van Sam, die niet kon zwemmen, raakte al spelend in het water. Sam riep direct om hulp en trok de aandacht van Anne-Marie die in de buurt was. Anne-Marie twijfelde geen moment en sprong in het water. Ze wist het kindje op tijd uit het water te halen.

Door Sam (9 jaar) zijn alertheid heeft hij de aandacht van Anne-Marie weten te trekken en daarmee heeft ook hij een heldendaad verricht. Daarom ontving hij een oorkonde en een cadeau.

Burgemeester Sander de Rouwe: “Ik ben Anne-Marie en Sam ongekend dankbaar voor deze levensreddende actie. Door hun directe handelen redden zij een kinderleven en voorkwamen zij een groot gezinsdrama.”

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered. Sinds de oprichting van de Maatschappij zijn er ruim 7.500 medailles uitgereikt.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen