Bruine Vloot weer diep in de problemen. Oproep PVV Overijssel: Red de Bruine Vloot!

De PVV in Overijssel maakt zich grote zorgen over de toekomst van de Bruine Vloot en stelt daarom schriftelijke vragen aan de gedeputeerde in de Provinciale Staten van Overijssel. De steunmaatregelen van het Rijk dreigen voor veel schippers namelijk te laat te komen. Daarom wil de PVV dat de provincie Overijssel de Bruine Vloot te hulp schiet door hun deel van de toegezegde steun, die pas vanaf oktober zou worden uitbetaald, alvast voor te schieten.

PVV-Statenlid Joeri Pool: “Het is mooi dat het Rijk steun biedt, maar voor veel van onze schippers komt die steun veel te laat. Daarom willen wij het bedrag voor de Overijsselse schippers alvast voorschieten, want anders overleven ze deze zomer niet!” De Bruine Vloot is de maritieme trots van onze provincie. Die laten wij toch niet ten onder gaan omdat het Rijk nog maanden treuzelt met het uitbetalen van de toegezegde steunmaatregelen!?

Gisteren meldde RTV-Oost in een reportage dat de schippers het financieel niet lang meer volhouden.

“Ik vrees met grote vreze dat er schepen ten onder gaan”, verzucht schipper Rob Peetoom, eigenaar van klipper Avondrood, en woordvoerder namens de Overijsselse schippers van de Bruine Vloot. “We staan nog overeind, maar hoe lang nog? Alle kosten gaan door en de banken en de verzekering wachten niet meer. Ik vind dit heel beangstigend.”

Vragen van PVV-Statenlid Joeri Pool aan gedeputeerde Boerman over het nieuws dat de Bruine Vloot in Overijssel op omvallen staat en dat de toegezegde steun vanuit het Rijk veel te laat komt.

1. Is de gedeputeerde ervan op de hoogte dat het nu afzeggingen regent waardoor de Bruine Vloot in Overijssel weer stil ligt en daardoor grote verliezen lijdt?

2. Is de gedeputeerde ervan op de hoogte dat de toegezegde steun vanuit het Rijk voor de Bruine Vloot van 15 miljoen euro pas vanaf oktober wordt uitgekeerd en dat dit voor veel schippers te laat is?

3. Is de gedeputeerde het met de PVV eens dat het zeer triest zou zijn als Overijsselse schippers van de Bruine Vloot failliet gaan omdat het Rijk zo traag is met het uitbetalen van de toegezegde steun?

4. Is de gedeputeerde daarom bereid het bedrag dat de Overijsselse schippers van de Bruine Vloot aan steunmaatregelen krijgen voor te schieten en die kosten later te verrekenen met het Rijk?

5. Zo ja, is de gedeputeerde bereid hier vaart mee te maken zodat de schippers van de Bruine Vloot al in augustus de steun krijgen die ze verdienen, in plaats van pas vanaf oktober?

6. Is de gedeputeerde, gezien de urgentie, bereid deze schriftelijke vragen zo snel mogelijk te beantwoorden?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*