Brunnepe in het zonnetje ondanks somber weer

Geert van Woustraat viert haar honderdjarig bestaan

In weerwil van het grijze miezerweer, was het feest achter de Noorderkerk afgelopen zaterdag. Rondom het Begijneplein werd het eeuwfeest gevierd van de Geert van Woustraat. Zoals op een monumentale voorgevel van architect Broekema vermeld staat, werden de huizen in 1916 gebouwd en opgeleverd. Bezoekers konden hierover lezen onder het genot van spijs en drank terwijl een ruiter in oude dracht op een schimmel passeerde.

Brunnepe 100 jaar

De bewonersvereniging Brunnepe aan ’t roer had een markt opgezet rondom het centrale Begijneplein waarbij ook de kerstsfeer al te proeven was. Op borden verspreid door de straten was te lezen hoe woningbouwvereeniging Eenvoud deze Brunneper lap grond tussen Noordweg, IJssel, Beltweg en Noorderkerk na de nodige onderhandelingen mocht volbouwen om de arbeiders een goed huis te gunnen. Een route leidde door de wijk maar men kon ook de kramen volgen waar onder andere oliebollen verkrijgbaar waren.

Brunnepe 100 jaar

In het midden van de Geert van Woustraat stond een draaiorgel en de frietkraam verderop kreeg spontaan complimenten van haar klanten. Er werd vis gerookt en op de Koggewerf waren ook activiteiten georganiseerd waar de bezoekers terecht konden om de tijden van weleer te ervaren. Er liepen kinderen rond die geschminkt waren en een ritje op de pony mochten maken. Brunnepe aan ’t roer had het goed georganiseerd, zoals ze dat bij eerdere activiteiten ook al had getoond. Het bed van de Kerstman was leeg en hij bleek bij de loterijkraam te staan. Hij zal dat niet volhouden tot het volgende eeuwfeest.

Brunnepe 100 jaar
Zie ook:
Begijneplein Brunnepe viert honderdjarig bestaan
Blinkende speeltuin en schone straten in Brunnepe (video)
Serenade voor jubilaris Broederband (video)
Cultuurhistorische route door Brunnepe
Senioren volop tevreden in en over Brunnepe
Op de melkbus is Brunnepe overgedragen
Brunneper Luther bepleit Noorderkerk


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*