Brunneper Bongerd in Beweging

Brunneper bongerd 1

Ontmoetingsmiddag koor Vox Five en wijkverenigingen

De koorleden van Vox Five zetten zich op zaterdag 21 mei samen met verenigingen van de wijk Brunnepe/Hanzewijk in voor een muzikale en gezellige ontmoetingsmiddag met buurtbewoners van de Brunneper Bongerd e.o.

Naast het organiseren van een leuke, muzikale happening gaat het deze middag ook om een samenbindend evenement. De bewoners worden uitgenodigd tot een nadere kennismaking met het koor en de wijkverenigingen. Aan deze middag zullen o.a. de stichting Behoud Brunneper Bongerd, de stichting Lemka, de wijkvereniging Brunnepe/Hanzewijk, de Brunneper Oranjevereniging en de bijenvereniging Kampen hun medewerking verlenen. Voor kinderen zijn er volop activiteiten georganiseerd, zoals het versieren van cupcakes, ketting rijgen met macaroni, een springkussen, etc. De ontmoetingsmiddag vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in de Brunneper Bongerd, Noordweg 129 te Kampen en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Vox5

Sinds enige maanden maakt Vox Five, na een korte tijd van afwezigheid, weer gebruik van het gebouw ‘De Riette’ aan de Noordweg als repetitieruimte. “En dat betekent bij mooi weer, als de deuren en ramen open staan, dat buurtbewoners regelmatig (ongevraagd) van de koorklanken kunnen genieten”, aldus muzikaal leider Anton Jansma. “En wat is er nu beter dan de buurt op een ontspannen manier met het koor in contact te brengen zodat de bewoners ook weten wie we zijn, wat we doen en hoe leuk het kan zijn om bij een koor te zingen. Natuurlijk zullen we dat op 21 mei laten zien en horen met onze doorlopende optredens. De bezoekers zullen daarbij zelfs worden uitgenodigd op een bepaalde manier mee te doen. Dat heeft iets met rijst en flesjes te maken, maar dat wordt op de dag zelf wel duidelijk.”

Aangezien Vox Five niet de enige vereniging in de wijk is, leek het de leden een goed idee om ook andere buurtorganisaties te vragen zich tijdens de middag te laten zien. Dat initiatief werd met groot enthousiasme ontvangen waardoor diverse verenigingen van de partij zijn en bezoekers ook met hen op een ongedwongen manier in contact kunnen komen. Dat het evenement bovendien plaatsvindt in de Brunneper Bongerd (waarover al zoveel discussie is geweest) is een positieve en mooie opsteker voor de buurt. De middag is overigens niet alleen voor buurtbewoners, iedereen is van harte welkom. De koffie en vers gebakken kniepertjes staan voor u klaar!

Vox Five is in september 2008 opgericht vanuit de filosofie ‘Je hoeft niet te kunnen zingen om bij een koor te komen, want zingen kun je leren’. Het gaat er vooral om lekker met elkaar muziek te maken en daaraan heel veel plezier te beleven. Onder leiding van dirigent en muzikaal genie Anton Jansma zingt Vox Five vette pop- en rocknummers maar ook gevoelige ballads uit de jaren zestig tot nu. Dat varieert van nummers van Michael Jackson, Queen en The Beatles tot Adèle, Fun en Gavin Degraw. Zie voor uitgebreide informatie www.voxfive.nl.

Affiche Brunneper Bongerd in Beweging-page-001