Burgemeester hijst koe in de toren

Logo OVK

Kamperui(t)dagen van start

KAMPEN – De Kamperui(t)dagen staan weer voor de deur. Gedurende vier donderdagen in juli en augustus valt er van alles te beleven in de Hanzestad aan de IJssel. De gezellige braderie trekt jaarlijks duizenden inwoners en toeristen naar de historische binnenstad van Kampen.

De bekende koe wordt op donderdag 23 juli volgens jarenlange traditie om 10.00 uur in de Nieuwe Toren gehesen door burgemeester Bort Koelewijn en voorzitter Fré Helleman van Ondernemersvereniging Kampen (OVK). Daarna barsten de feestelijkheden los. De binnenstadwinkeliers en horeca halen alles uit de kast om de binnenstad vier donderdagen lang aantrekkelijk te maken met activiteiten voor alle leeftijden: van straatartiesten tot circusacts en van springkussens tot een roofvogelshow.

koeDe Oudestraat staat als een van de langste winkelstraten van Nederland iedere donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur boordevol kramen en stands. Daar doen de bezoekers zich tegoed aan de meest uiteenlopende koopjes en lekkernijen. In de Geerstraat brengen kinderen hun tweedehands spulletjes aan de man. Op de terrassen van de Plantage en het Van Heutszplein kunnen bezoekers tot middernacht genieten van gezellige livemuziek.

De Kamperui(t)dagen vinden plaats op de donderdagen 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus. Datum Kamper Stripspektakel: zaterdag 16 augustus. Informatie: www.ovkampen.nl.

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*