Burgemeester Koelewijn zwaait af

 

Zaterdag 11 september heeft burgemeester Bort Koelewijn afscheid genomen van de inwoners van de gemeente Kampen. Dit afscheid heeft plaatsgevonden middels een ‘uitzwaaidag’ aan de Kamper kade, waarna de Burgemeester met de Kamper Kogge een vaartocht over de IJssel maakte.

Om 13:00 startte het programma op het Van Heutszplein feestelijk met een muzikaal onthaal door de gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente Kampen. Tijdens dit optreden kon de Burgemeester zijn maestro-kunsten nog eens vertonen nadat dirigent Han Koek het stokje letterlijk overdroeg aan Bort Koelewijn. Een 2e carrière is nog mogelijk, burgemeester Koelewijn was het namelijk nog niet verleerd.

Dirigent Han Koek draagt het stokje over aan burgemeester Koelewijn.

Vervolgens trok de stoet onder begeleiding van city marketeer Roeland Tameling langs diverse activiteiten en optredens, ook de dorpskernen presenteerden zich, en bedankten Bort Koelewijn voor zijn burgemeesterschap.

Na de optredens en presentaties ging de burgemeester lopend naar de Koggewerf, om daar aan boord te stappen van de Kamper Kogge. Een bonte stoet boten wachtte de burgemeester op het water op, om vervolgens gezamenlijk een vaartocht over de IJssel te maken.

Na het losgooien van de trossen, klonken de saluutschoten van 12 melkbussen van het Kamper Schuttersgilde. Vervolgens voer de Kogge langs de IJsselkade om het toegestroomde publiek de kans te geven de burgemeester uit te zwaaien. De burgemeester was duidelijk onder de indruk van alle belangstelling: ‘Het lijkt wel Sail’ en termen als: ‘Het is net Sinterklaas’ werden op de Kogge met regelmaat uitgesproken.

Na het vaartochtje over de IJssel werd er een toost gedaan met Kamper Koggebitter, om de vaartocht af te sluiten, en aan wal te gaan om de vlag te ‘strijken’ (Het neerhalen van de vlag). De burgemeester heeft vervolgens de vlag in ontvangst mogen nemen. Daarnaast zijn nog vanuit meerdere organisaties cadeaus aan de burgemeester uitgereikt om deze te bedanken voor zijn inzet.

Namens alle vrijwilligers en het bestuur van KampenOnline willen wij middels deze weg burgemeester Bort Koelewijn bedanken voor zijn inzet en medewerking met KampenOnline. En wensen wij hem veel geluk en genot van zijn welverdiende pensioen.

 

Na het vaartochtje over de IJssel werd er een toost gedaan met Kamper Koggebitter

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*