donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBurgernet actief in gemeente Kampen

Burgernet actief in gemeente Kampen

-

burgernet2

Verspreiding burgernetmeldingen vanaf heden mogelijk

Het Burgernetsysteem in de gemeente Kampen is gereed voor gebruik. Vanaf vandaag is het mogelijk voor de politie om Burgernetmeldingen te verspreiden in de gemeente Kampen bij dringende zaken. Burgernet geeft burgers de kans om actief bij te dragen aan de veiligheid in de buurt. Momenteel hebben al 3.994 mensen zich aangemeld voor Burgernet.

De gemeente is op 6 maart jl. begonnen met een wervingscampagne voor Burgernet. Zo zijn bijvoorbeeld alle wijkverenigingen in de gemeente Kampen benaderd om zich actief in te zetten om leden te werven. Om een zo breed mogelijke dekking te hebben, worden met name de bewoners in de kernen van de gemeente Kampen uitgenodigd om zich aan te melden.

Het streven is om minimaal 9.000 deelnemers te halen, zodat de gemeente Kampen straks de meeste Burgernetdeelnemers kent van de regio IJsselland. Iedere 1.000e deelnemer wint een ballonvaart met burgemeester Koelewijn. De wervingscampagne loopt nog tot eind mei, hierna worden de winnaars van de ballonvlucht bekend gemaakt.

Inschrijven
Inwoners van Kampen kunnen zich via de website www.burgernet.nl inschrijven. Ook mensen die werken in de gemeente Kampen kunnen zich met hun werkadres inschrijven voor Burgernet. Met Burgernet kan het aantal opgeloste heterdaad zaken toenemen. Ook vergroot het onder de bevolking en de deelnemers van Burgernet het gevoel van veiligheid. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij er een duidelijk signalement van de persoon en/of het voertuig beschikbaar is.

Hoe werkt Burgernet?
De meldkamer van de politie ontvangt een melding. De politie wordt op de melding afgestuurd. Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer van de politie op hetzelfde moment Burgernet in. De centralist van de meldkamer van de politie geeft per telefoon of SMS een bericht door aan alle Burgernetdeelnemers in het gebied van de melding. De deelnemers ontvangen deze oproep als ingesproken bericht op hun (mobiele) telefoon of als tekstbericht per SMS. Wanneer een deelnemer van Burgernet iets ziet, dan kan deze direct rechtstreeks contact opnemen met de meldkamer die de melding doorgeeft aan de politie.

Een Burgernetoproep werkt als volgt: “Hier volgt een oproep voor Burgernet. Wilt u uitkijken naar – duidelijk omschreven persoon of voertuig – en wilt u bij het zien van persoon of voertuig gratis terugbellen naar 0800- 0011.” Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie. Iedereen wordt bedankt voor het uitkijken.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen