Burgernet wordt (ook in Kampen) breder ingezet

burgernetlogo

Naast de telefoon- en sms-acties bij calamiteiten, krijgen deelnemers van Burgernet in de gemeente Kampen voortaan vaker een e-mailbericht bij niet tijdkritische situaties. Bijvoorbeeld nadat een woninginbraak in de omgeving heeft plaatsgevonden. Als de situatie wel tijdkritisch is, verstuurt de meldkamer van de politie een spraak- of sms-bericht per telefoon.

Burgernetmails worden dus enige tijd nadat een incident heeft plaatsgevonden verstuurd. Dit kan verschillen van een bericht om extra alert te zijn in verband met een verdachte of onveilige situatie, tot de vraag of de deelnemer iets bijzonders heeft gezien rond een bepaald misdrijf in de buurt. De ontvanger kan per e-mail direct reageren op de oproep als hij informatie heeft.

Preventieve oproepen
Naast de opsporing van misdrijven kunnen via de e-mail ook preventieve oproepen worden doorgegeven, zoals bij bijvoorbeeld een bosbrand, wegafsluiting, blauwalg in zwemwater, babbeltrucs of zakkenrollers bij evenementen. Als er een bepaalde actie wordt verwacht van deelnemers, bijvoorbeeld het treffen van preventieve maatregelen, worden er praktische instructies en tips gegeven.

Aanmelden
Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zijn aangesloten bij Burgernet. Bent u nog geen deelnemer? Of al wel, maar nog niet via e-mail? Aanmelden of het doorgeven van uw e-mailadres kan op http://www.burgernet.nl/. Hier vindt u ook het laatste nieuws en veelgestelde vragen en antwoorden.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u ook bellen naar 06 46 27 57 02. Burgernet is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met woensdag tussen 9.00 en 14.00 uur.