Buurtbus Wilsum winnaars Vrijwilligersprijs Wilsum 2014

Jan Veenstra ‏@wa_Kampen02
Foto: Jan Veenstra / ‏@wa_Kampen02

Tijdens de ledenvergadering van ver. Dorpsbelangen Wilsum wordt sinds 3 jaar de vrijwilligersprijs uitgereikt. De keuze wie of welke groep deze mooie fel begeerde vrijwilligersprijs toegekend krijgt, gebeurd n.a.v. voordrachten. Ieder lid van Dorpsbelangen, en dat zijn bijna alle inwoners uit Wilsum, mag een voordracht doen. Deze worden verzameld waarbij de winnaar van de vrijwilligersprijs van het voorgaande jaar, bepaald wie van deze voordrachten de wisselbeker in ontvangst mag/mogen nemen.

De Vrijwilligersprijs 2013 was toegekend aan de groep mannen die voor de muziekvereniging Euphonia het oude papier iedere maand verzamelen. De heren staan dan geheel belangeloos bij de papiercontainers voor in het dorp en helpen iedereen met uitladen en pakken de containers efficiënt vol. Bij hen die niet naar de container kunnen komen, daar halen ze het papier huis-aan-huis op.

De heren uit deze vrijwilligersgroep hebben gekozen uit de vele nominaties: de dames en heren van de Buurtbus mogen de wisselbeker het komende jaar in beheer houden en van deze prestigieuze titel met volle teugen genieten!

Deze groep fanatieke vrijwilligers zorgt dat op doordeweekse dagen de Buurtbus rijdt van Hattem, Zalk, De Zande, Kampen, Ijsselmuiden, Wilsum en visa versa. Hierdoor zorgen zij voor het behoud van de leefbaarheid in Wilsum. Wat moet een dorp zonder Openbaar Vervoer?! Nu de buslijn 141 is gestopt, groeit het aantal busreizigers voor de Buurtbus zelfs. Genoeg werk aan de winkel dus.

Volgend jaar tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelangen zullen deze leden van de Buurtbus hun keus bekend maken wie vanaf dan met deze eer mag gaan strijken.

Deze prijs werd beschikbaar gesteld door de ver. Dorpsbelangen Wilsum. Zij zorgden tevens voor wat lekkers bij de koffie voor de vrijwilligers om dit te vieren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*