Carbidvierdaagse in Brunnepe van start

Samen met gezagsdragers trekken melkbusschutters op

Om vijf voor zeven klonk het eerste carbidschot. Daarmee begon, officieel net iets te vroeg, de eerste avond van de week, waarin carbidschieten met melkbussen in Brunnepe gedoogd wordt. De afspraken werden goed nagekomen en de ervaren schutters hielden de jeugdige schutters in de gaten. Het publiek en het schuttersgilde waren goed vertegenwoordigd en in gezelschap van de wijkagent(en) en de burgemeester.

Zo’n vijftig schutters hadden zich verzameld op de Noordweg waarbij de groepen zich concentreerden op drie punten. Aan de kop van de Eenvoudstraat, de Begijnestraat en de Geert van Woustraat werd de week tussen Kerst en Oud & Nieuw knallend gestart. Wijkagent Jean Louis Becker was teruggekeerd uit de binnenstad en introduceerde de traditie aan de nieuwe wijkagent voor Brunnepe, Ewoud Eshuis. Die keek vanuit het publiek nog even de kat uit de boom.

Het carbidschuttersgilde bestond uit een mooie mix van jonge en ervaren Brunnepenaren. Zowel Jean Louis als de ervaren schutters moesten wel regelmatig de zeer jeugdige aanwezigen op de vingers tikken. Maar dit werd goed gedaan door de oude rotten in het vak, precies zoals een maand geleden in De Woonboot was afgesproken (zie onderaan). Burgemeester Koelewijn kwam ook nog even kijken en om vijf over negen klonk het laatste carbidschot, op een enkele latere klap na. De bussen zijn opgewarmd, alsmede de schutters en de wijk. Brunnepe telt de dagen in haar carbidvierdaagse knallend af naar het nieuwe jaar.

Noordweg melkbus carbidZie ook:
Melkbussen staan klaar in Brunnepe
Afspraken voor jaarwisseling in Brunnepe (video)
Volg Melkbusschieten Kampen op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*