Carnaval op schoolplein afgesloten

Leerlingen Mgr. Zwijsenschool in feestelijke polonaise

Op de laatste middag van vier dagen carnaval sluit de Mgr. Zwijsenschool  zich aan bij het feest. Na even over het schoolplein gehost te hebben, werd het carnaval binnen verder gevierd. Carnavalsvereniging D’Uidelvers ging hen afgelopen weekeinde voor. Nu breekt een tijd van bezinning aan op weg naar weer een feest.
carnaval ZwijsenschoolVerkleed in diverse kostuums kwamen de kinderen dinsdagmiddag naar school waar over het plein de carnavalsmuziek al klonk. Aan de voet van de Buitenkerk werd er vrolijk gedanst, gehost en ingehaakt op de polonaise – met de leraar voorop. Om twee uur klonk de schoolbel en ging iedereen naar binnen om het carnaval verder te vieren met lekker drinken en snoepen. Zo hebben d’Uidelvers afgelopen weekeinde het carnaval gevierd onder aanvoering van Prins Jannes Junior en zijn adjudantes Inge en Lotte in onder andere residence De Leuke Hanzestad en snookercentrum De Hagen. Jeugdprins Daan ging, samen met zijn adjudanten Wik en Ivan, voorop bij het kindercarnaval op zaterdagmiddag. Vrijdagmorgen hadden ze de basisscholen bezocht.
carnaval Zwijsenschool

Na het carnavalsfeestgedruis op het schoolplein en elders wordt Uiendonk weer Kampen. De vastentijd of veertigdagentijd breekt aan waarmee na het feest van carnaval een tijd van bezinning aanbreekt op weg naar het feest van Pasen. Woensdag 10 februari wordt er geen viering in de Buitenkerk gehouden maar is er wel om 19u00 een eucharistieviering in IJsselmuiden waar het askruisje kan worden gekregen. De protestanten beleven de lijdensweken met zes of zeven lijdenszondagen. Na de afsluiting van het carnaval gaan we met zijn allen op weg naar het grote feest van Pasen.

carnaval ZwijsenschoolZie ook:
Facebookpagina van de Mgr. Zwijsenschool
Facebookpagina van D’Uidelvers
Carnavalspreek diaken Fokke van Dalen (Sassendonk)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*