De Wegwijzer gaat bijzonder de vakantie in

Kerstkaarten voor ouderen en Kerstviering rondom Leger des Heils

CBS De Wegwijzer heeft de eerste helft van het schooljaar afgesloten in de Kerstgedachte. Er werden zelfgemaakte Kerstkaarten aan bewoners van de Vijverhof overhandigd en de Kerstviering stond in het teken van het Leger des Heils, waaraan ook het collectegeld geschonken werd.

CBS WegwijzerDonderdags voor de Kerstvakantie werd er door de christelijke basisschool een Kerstviering in de Schalmei gehouden waarin het Leger des Heils een bijzondere rol speelde. Er kwamen enkele Heilsoldaten ten tonele, waarvoor kleding was geleend van het Leger des Heils. Alle honderd leerlingen en acht leraren deden mee met de opvoering van de Kerstmusical ’Op de wijs van Mattijs’, waarvoor al sinds de herfstvakantie was geoefend. De musical is een uitgave van Kwintessens en de titel verwijst naar het evangelie van Mattheüs. Onderaan staat een verwijzing naar een inkijkexemplaar.

CBS WegwijzerEen dag eerder hadden leerlingen van groep 8 zelfgemaakte Kerstkaarten naar de Vijverhof gebracht. De senioren reageerden blij verrast. ’s Morgens had een andere school ze verblijd met Kerstzang en zo hadden de inwoners van de Vijverhof al de hele week door bezoek van kinderen gehad. Voordat de kinderen het gebouw introkken, werd er geposeerd rond de Kerstboom in de eetzaal. Daarna gingen ze de Kerstkaarten rondbrengen, waarbij een medewerkster van IJsselheem aanwees naar welke kamers ze konden gaan.

VijverhofTerug op school volgden de laatste voorbereidingen voor de Kerstviering. De musical was een succes en veel familie en leerkrachten – en de leerlingen zelf – genoten ervan. Er werd veel gezongen en gespeeld. Ook de betekenis hadden veel kinderen goed door zoals koning Mattijs, mede geïnspireerd door de Heilsoldaten, tot het besef kwam dat niet alles om geld of macht draait. De collecte bracht het mooie bedrag van €300 op waarmee het Leger des Heils verblijd werd. Zo kreeg het Leger, dat zelf zoveel uitdeelt, ook een Kerstgratificatie.

CBS WegwijzerZie ook:
Inkijkexemplaar van de musical
Uitgeverij Kwintessens
CBS De Wegwijzer