CDA Europa kandidaat Annie Schreijer in Kampen

Over boerenleven, Kamper haven en bruine vloot

Annie Schreijer in KampenOp dinsdag 13 mei bezocht oud CDA tweede kamerlid en huidig kandidaat voor het Europees parlement Annie Schreijer Kampen.
Annie ging samen met leden van CDA Kampen en Statenlid Laura Antuma in gesprek met Schuttevaer en de beroepsvereniging voor de traditionele scheepvaart (o.a. de Kamper Oostzeevaarders) en schopper Jolan Kanters van de Oban over belemmerende Europese regelgeving voor de Bruine Vloot, bediening van de bruggen en openingstijden en het op diepte houden van vaarwegen. Er liggen kansen voor scheepvaart van en naar Kampen doordat de haven van Kampen op het Trans Europees Netwerk staat in Brussel; dat biedt perspectief op eventuele Europese gelden.
Het CDA Kampen heeft daarvoor via het partijcongres een amendement laten opnemen in het CDA Europa verkiezingsprogramma. Ook via de CDA fractie van Overijssel wordt blijvend aandacht gevraagd voor de lobby voor aanpak van de sluizen bij Kornwerderzand/Afsluitdijk en vervoer over water.

’s avonds sprak Annie op uitnodiging van Kampenaren Maas van den Heuvel en Evert van de Weerd in de vier jaar getijden voor met name agrariers over haar ervaringen als boerin en het ondernemerschap (al dan niet in combinatie met het kamerlidmaatschap), wildbeheer en haar inzet voor agrariers als zij in het Europees Parlement verkozen mag worden. Ook burgemeester Bort Koelewijn nam de kans om Annie even te ontmoeten in de vier jaar getijden.

Annie Schreijer komt uit Twente en is jarenlang woordvoerder op agrarische thema’s geweest voor het CDA in de Tweede Kamer.
Momenteel is Annie kandidaat voor het Europees Parlement namens het CDA waarvoor donderdag 22 mei verkiezingen zijn. Ze staat op plek 25 van de CDA lijst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*