CDA Kamerlid Van Toorenburg ziet cultuurrijk Kampen

cda-mvtoorenburg-kampen-cda-bordes

 

KAMPEN – Vrijdag 23 september heeft CDA tweede kamerlid Madeleine van Toorenburg een werkbezoek gebracht aan Kampen. Op uitnodiging van de locale CDA fractie maakte ze kennis met het Hanzeverleden en de monumenten in Kampen en sprak ze met burgemeester en politie over veiligheidsthema’s.

Madeleine van Toorenburg is woordvoerder cultuur en veiligheid & justitie in de tweede kamer voor het CDA. De CDA fractie van Kampen nodigde haar uit om haar te informeren over de internationale Hanzedagen in Kampen in juni 2017 en te praten over de spreiding van cultuurgelden en kunstvoorwerpen in Nederland. Suggestie vanuit het CDA is o.a. de realisatie van een dependence van het Rijksmuseum in Kampen. Daartoe werd ze rondgeleid in de binnenstad door CDA raadslid en stadsgids Cor Adema en vond het gesprek plaats in het Stedelijk Museum van Kampen met raadsleden Janine de Kleine, Jacolien van de Wetering en Hilde Palland.

Tevens sprak de CDA fractie en van Toorenburg met burgemeester Koelewijn en een vertegenwoordiger van de politie over veiligheidsthema’s in gemeenten. Hebben burgemeesters voldoende mogelijkheden om de openbare orde te handhaven, hoe zit het met de invulling van lokale en landelijke veiligheidsprioriteiten, met de capaciteit voor politie et cetera.
Ook nieuwe criminaliteitsvormen zoals identiteitsfraude, oplichting via internet en digitaal pesten en sexting onder jongeren kwamen aan de orde. Van Toorenburg, voorheen directeur van een jeugdgevangenis, neemt deze informatie mee ter voorbereiding op de behandeling van de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer.

cda-2e-kamer

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673