CDA Kampen blij met nieuwe stek schietvereniging Op de Korrel

Foto van auteur

De fractie van CDA Kampen is blij dat een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering voor het plan stemde om schietsportvereniging (SVV) Op de Korrel een nieuw onderkomen te laten bouwen aan de Schansdijk. In december strandde het voorstel nog. Raadslid Jacolien van de Wetering: “Het CDA is blij dat na al die jaren eindelijk de gemaakte beloftes aan de schietvereniging ingelost zijn.”

Op verzoek van de gemeente verhuisde de schietvereniging in 2012 vrijwillig van de Vloeddijk naar de huidige barakken aan de Reigerweg, omdat deze verhuizing de gemeente 1 miljoen euro bespaarde in de restauratie van de oude Vloeddijkkazerne. De gemeente en de vereniging spraken destijds af dat er gezamenlijk naar een vervangende locatie gezocht zou worden. De barakken aan de Reigerweg zouden een tijdelijk onderkomen worden, maar inmiddels zit de vereniging al een aantal jaren langer dan gepland op deze plek.

Wethouder Bas Wonink, fractievoorzitter Jan Marskamp en fractiesecretaris Niek Teune lieten medio november tijdens een werkbezoek weten dat het CDA blij was dat er een geschikte locatie voor een nieuw onderkomen was gevonden aan de Schansdijk, tussen wielerclub KWC en de hondenclub. Echter stemde in december nog een meerderheid van de gemeenteraad tegen de plannen. Maar afgelopen donderdag haalde het voorstel, dat zorgvuldig door wethouder Bas Wonink was aangepast, wel een meerderheid. Alleen een paar raadsleden van SGP en Hart voor Kampen stemden tegen het voorstel, net als de fractie van ChristenUnie. 

Raadslid Jacolien van de Wetering is blij dat de schietvereniging eindelijk mag gaan bouwen aan de Schansdijk. “Het CDA is blij dat na al die jaren eindelijk de gemaakte beloftes aan de schietvereniging ingelost zijn. Wethouder Wonink heeft daar de afgelopen maanden zijn uiterste best voor gedaan. En uiteindelijk met succes. Het is prachtig dat de vrijwilligers van de schietvereniging na al hun geduld en flexibiliteit straks hun hobby kunnen uitoefenen op een mooie, nieuwe locatie”, aldus Van de Wetering.

Ingezonden bericht CDA KAMPEN
Foto: Google maps

Gerelateerde Berichten

Plaats een reactie