zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsCDA: werkgelegenheid Peters Scheepswerf voorop stellen

CDA: werkgelegenheid Peters Scheepswerf voorop stellen

-

CDACDA Kamerleden Eddy van Hijum en Agnes Mulder hebben vragen gesteld aan de minister over het faillissement van Peters Scheepswerf in Kampen. Het CDA wil met name weten of de garantieregeling voor scheepsbouwers redding had kunnen geven of wellicht alsnog een optie is om daar aanspraak op te maken of op welke wijze een doorstart voor het Kamper bedrijf vanuit het ministerie van EZ gefaciliteerd kan worden.  ‘Behoud van werkgelegenheid voor de regio staat voorop’, aldus van Eddy van Hijum.

De CDA Kamerleden kwamen op eigen initiatief in actie na contact met de lokale afdeling van het CDA Kampen. ‘Eddy van Hijum is hier in maart nog op werkbezoek geweest en Agnes Mulder in februari met de week van de ondernemer. Ook hebben zij beide Peters Shipyards bezocht’, zegt  Hilde Palland Mulder, fractievoorzitter CDA Kampen. ‘Zij weten wat voor een mooie (internationale) innovaties in de scheepsbouw hier tot stand komen en wat voor een belangrijke pijler Peters Shipyards is voor de uitstraling van Kampen op water- en scheepvaartgebied en natuurlijk niet te vergeten voor de werkgelegenheid! Daarom konden we snel schakelen met onze CDA Kamerfractie. We hopen dat het wat oplevert voor Kampen, met name wat betreft behoud van de werkgelegenheid.’

De vragen van de CDA Kamerleden Mulder en Van Hijum aan de minister van Economische Zaken en de minister van Financiën:

  1. Heeft u kennis genomen van het bericht ‘scheepswerf Peters in Kampen vraagt faillissement aan’ (RTV Oost, 7 april 2014)
  2. Kunt u aangeven op welke wijze uw ministeries betrokken zijn (geweest) bij pogingen om een faillissement te voorkomen?
  3. Is het juist dat Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een aanvraag op de garantieregeling scheepsbouw heeft afgewezen? Wat was hierbij de motivering?
  4. Kunt u aangeven hoe vaak er tot dusverre een beroep is gedaan op de garantieregeling, die toch juist in het leven was geroepen om financieringsproblemen in de scheepsbouw te tackelen?
  5. Deelt u onze mening dat het behoud van maakindustrie van groot belang is voor de regionale economie? Op welke wijze kunnen uw ministeries bijdragen aan een mogelijke doorstart van de scheepsbouw in Kampen?
  6. Op welke wijze kunt u bevorderen dat mensen die werkloos raken zo snel mogelijk perspectief krijgen op nieuw werk? Bent u bereid om het UWV te vragen om bij te dragen aan de mobiliteit van ontslagen medewerkers?

 

Gerelateerde berichten

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen