CDJA IJsseldelta blij met aandacht voor jongeren tijdens algemene beschouwingen

De christendemocratische jongeren hebben de algemene beschouwingen met bijzondere belangstelling gevolgd. Het CDJA IJsseldelta is blij met de aandacht voor de positie van jongeren tijdens de algemene beschouwingen.

De CDJA’ers zijn positief verrast door de motie van VVD, GroenLinks en CDA waarin de wens uitgesproken wordt dat kinderen niet de dupe worden van de financiële situatie van hun ouders.

Onlangs lanceerde het CDJA een voorstel waarin de jongeren benadrukten dat het bij armoedebeleid altijd dient te gaan om de zorg voor degene die het overkomt. In de voorgenoemde motie spreken de partijen uit dat elk kind het recht heeft om volwaardig mee te kunnen doen. Het CDJA verwacht van de partijen dat zij in lijn met hun eigen motie het voorstel van het CDJA ‘Geen kind langs de kant’ gaan steunen. Voorzitter Wim Duitman: ‘Van VVD, GroenLinks en zeker ons eigen CDA verwachten we nu ook boter bij de vis’. In het voorstel betogen de christendemocratische jongeren dat kinderen uit de minima die financieel afhankelijk zijn van hun ouders in de zomerperiode tien keer gratis gebruik mogen maken van het nieuwe zwembad.

Het CDJA is eveneens opgetogen over het voornemen van hun voormalig voorzitter Gerben de Koning Gans om zich sterk te maken voor jongerenparticipatie doormiddel van het organiseren van een burgerschapsdag voor 18 jarigen. Het is belangrijk dat jongeren kennis verwerven over de democratie en weten op welke manier zij kunnen participeren in de lokale democratie. Het initiatief van CDA-raadslid de Koning Gans draagt daar volgens het CDJA aan bij. Bestuurslid Politiek Anne Adema: ‘Financiële dekking voor de burgerschapsdag kan worden gevonden in het afschaffen van de jongerenraad wat in het verleden weliswaar een nobel idee was van de gemeenteraad maar op geen enkele wijze bijdraagt aan jongerenparticipatie’.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673