CDJA IJsseldelta wil gratis zwemmen voor kinderen uit arme gezinnen

Zwembad de Steur2

 

Het CDJA IJsseldelta presenteert voorstel voor kinderen uit de minima. In het nieuwe zwembad mag geen kind langs de kant blijven staan.

Ook in de gemeente Kampen groeien kinderen op in armoede. Zij krijgen omdat zij financieel afhankelijk zijn van hun ouders, minder kansen maar ervaren ook uitsluiting en schaamte. Het CDJA wil dat kinderen uit gezinnen in armoede samen met hun vriendjes en/of klasgenoten bij het nieuwe zwembad kunnen afspreken. Zwemmen is leuk en gezond maar ouders met een laag inkomen kunnen het zich nog niet veroorloven om hun kinderen te laten zwemmen.

Het CDJA benadrukt dat het bij armoede altijd gaat om de zorg voor hen die het overkomt. Armoede is niet alleen een gebrek aan geld maar doet zich ook voor in het gebrek aan contacten. Het CDJA vindt dat iedereen het recht heeft om deel te nemen aan de maatschappij. Hierbij gaat het volgens het CDJA niet alleen om deelname aan (vrijwilligers)werk en school maar ook aan culturele activiteiten en sport.

Het CDJA IJsseldelta stelt voor om kinderen uit minima gezinnen die financieel afhankelijk zijn van hun ouders gratis te laten zwemmen in de zomervakantieperiode. Geen kind mag langs de kant blijven staan. Om dit te bereiken vraagt het CDJA om kinderen uit de minima van 10 tot 18 jaar een tienbadenkaart te geven voor de zomervakantieperiode. De jongeren hopen dat dit signaal uit de samenleving omgezet zal worden in gemeentelijk beleid en roepen de raadsleden op om dit voorstel te omarmen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673