Chocolaterie De Swaen hartelijkste ondernemer van Kampen

Ingezonden bericht

Roel van Gelder kreeg uit handen van citymarketeer Roeland Tameling de ‘gouden ananas’ uitgereikt
Roel van Gelder kreeg uit handen van citymarketeer Roeland Tameling de ‘gouden ananas’ uitgereikt

Tijdens het Stadscafé Kampen van 11 oktober werd de familie Van Gelder in het zonnetje gezet omdat hun zaak het best werd gewaardeerd door mystery visitors van Kampen Partners. Het warme welkom en de manier waarop ook rekening wordt gehouden met mensen in een rolstoel verdiende volgens hen een dikke pluim. Veel andere bedrijven in Kampen kregen ook hoge waarderingen voor hun hartelijke ontvangst, maar chocolaterie De Swaen sprong daar nog net even bovenuit.

Resultaten onderzoek
Omdat Kampen ‘de hartelijkste Hanzestad ter wereld’ wil worden onderzochten tientallen vrijwilligers van Kampen Partners de afgelopen maanden hoe hartelijk en toegankelijk de winkels en horeca in de binnenstad van Kampen zijn. De resultaten waren bijzonder positief. Vrijwel alle bedrijven hadden erg vriendelijk en attent personeel, dat viel vooral op. Met name HEMA, De Swaen en Huisje, Boompje, Plantje kregen hiervoor spontane complimenten. Een aantal winkeliers zou de inrichting van de zaak nog wel wat beter aan kunnen passen voor mensen die slecht ter been zijn. Daarover krijgen ze binnenkort specifieke adviezen en ondersteuning.

Gouden ananas
Roel van Gelder kreeg uit handen van citymarketeer Roeland Tameling een heuse ‘gouden ananas’ uitgereikt, “als beloning voor goed gedrag”. Een passend symbool, want eilandbewoners in het Caribische gebied zetten vroeger als teken van gastvrijheid een ananas bij hun voordeur of de stadspoort. Daarmee lieten ze zien dat gasten welkom waren. Tot op de dag van vandaag is de ananas het symbool van gastvrijheid.

Stadscheques
Tijdens het Stadscafé Kampen werden ook allerlei plannen gepresenteerd om de binnenstad inclusiever en nog hartelijker te maken. Het plan om instrumenten te kopen voor de AZC band en hiermee gratis optredens in de binnenstad te verzorgen werd als beste geselecteerd door de jury onder leiding van Hendrik Jan Houtsma. Houtsma is ook voorzitter van het Kampen All Inclusive Comité van Aanbeveling en zet zich met anderen er voor in, dat iedereen in Kampen mee kan doen, “want iedereen telt mee”. Dit plan werd dan ook beloond met een Stadscheque van € 2.500,-, beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel. Daarnaast mocht Jolanda Slurink van het Stedelijk Museum Kampen € 1.000,- in ontvangst nemen voor haar plan om ‘random acts of kindness’ te organiseren.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*