ChristenUnie geeft bloemen aan vrijwilligers

christen uni bloemetje

De ChristenUnie schenkt extra aandacht aan vrijwilligers vanwege het 15 jarig jubileum van de partij in januari 2015. ‘We vierden feest en dan hoor je te trakteren. Wij doen dat door vrijwilligers een bloemetje te bezorgen. De afgelopen weken kon iedereen een vrijwilliger nomineren voor een bloemetje en dat is veel gebeurd. Je merkt echt dat mensen, net als wij, het werk van vrijwilligers waarderen’, aldus Bert Boerman, kandidaat Statenlid voor de ChristenUnie in Overijssel.

Onder het motto I C U (I see you – ik zie je ) wil de ChristenUnie aandacht geven aan de vrijwilligers in ons land. Waarom? Deze mensen zijn een verbindend middel in de samenleving en zo een inspiratie en voorbeeld voor ons allemaal. We kunnen ons geen gezond land voorstellen zonder vrijwilligers. En daarom zetten we deze mensen in het zonnetje.

I C U is zeker van toepassing op de genomineerde vrijwilligers, zij zetten zich belangeloos in voor de mensen om zich heen.

In Kampen zijn bloemen uitgereikt aan Irene Plender. Irene is betrokken bij het vrijwilligerswerk onder kinderen en ouderen van haar kerkelijke gemeente. Daarnaast zet zij zich in voor asielzoekers die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ze wil de ander tot een hand en een voet zijn uit liefde voor haar medemens.

In IJsselmuiden zijn Jaap Boersma en Gea Overweg in de bloemen gezet. Gea en Jaap hebben vanuit overtuiging en idealen het initiatief genomen tot het eetcafé eeTze. Ze maken zich sterk voor mensen die het moeilijk hebben. Bij eeTze kunnen mensen elke donderdagavond komen eten en contact maken. Iedereen is welkom in een huiskamer waar iedereen geaccepteerd wordt en zichzelf kan zijn.

In Grafhorst is Gerrie de Vegt in het zonnetje gezet. Onvermoeibaar zet Gerrie zich als bestuurslid in voor Dorpsbelangen Grafhorst. Recent heeft ze zich sterk gemaakt voor het gebruik van de Bolleschuur als expositieruimte voor de geschiedenis van Grafhorst. Daarnaast zet ze zich in voor het bezoekwerk aan ouderen en alleenstaanden van de Hoeksteen in IJsselmuiden en is ze betrokken bij de jaarlijkse Vakantie Bijbelweek in IJsselmuiden.

´Mooi om die waardering zichtbaar te kunnen maken´, zegt Johan Witteveen, fractievz van de ChristenUnie in Kampen en kandidaat bestuurslid van het Waterschap Groot Salland. ´Vaak op de achtergrond, maar dit zijn de mensen die van Kampen een leefbare gemeente willen maken en zich belangeloos inzetten voor de ander. Daar hebben wij sympathie voor en dat willen we graag tot uitdrukking brengen´.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*