woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsChristenUnie stelt vragen over de veiligheid rond hennepkwekerijen

ChristenUnie stelt vragen over de veiligheid rond hennepkwekerijen

-

De fractievoorzitter van de ChristenUnie, Johan Witteveen, heeft het Kamper college vragen gesteld over mogelijk gevaarlijke technische en bouwkundige situaties rond hennepkwekerijen in de gemeente Kampen.

wiethok

De laatste jaren worden in de gemeente Kampen regelmatig hennepkwekerijen ontmanteld. Dat gebeurt ook binnen de gemeente Kampen, ondanks het risico’s lijkt de teelt van hennep zodanig lucratief dat men die voor lief neemt.

Naast de overtreding van de Opiumwet is er nog een aspect waar de ChristenUnie zich zorgen over maakt en dat betreft de veiligheid van de bewoners van het betreffende pand en van de panden in de omgeving.

In het betreffende pand is meestal gerommeld met de elektriciteitsinstallatie, er is veel vocht in de woning geweest, in kruipruimtes, op verdiepingen of zolder zijn soms bouwkundige aanpassingen gepleegd die de stabiliteit van de woning beïnvloeden. Het risico van instortingsgevaar of brand (zoals recent in de Berkstraat) is niet ondenkbeeldig.

De gemeentelijke overheid kan pandeigenaren verplichten om na de ruiming van een hennepkwekerij de woningen eerst bouwkundig en E- en G-technisch te laten controleren voordat er weer bewoond mag worden. Gemeenten kunnen ook aangeven dat het energiebedrijf niet eerder weer mag aansluiten dan nadat de energie installatie in orde bevonden is.

Naar aanleiding van het bovenstaande heeft de C.U. fractie de volgende vragen gesteld:

– Bent u bekend met de mogelijkheden om bewoning en/of gebruik niet toe te staan totdat het pand en de installaties volledig zijn goedgekeurd ?

– Zo ja, in hoeverre is in de jaren 2012 en 2013 van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en heeft het naar uw mening bijgedragen aan een veilige woonomgeving ?

– Zo nee, bent u bereid om te onderzoeken of het zinvol is de geschetste mogelijkheid standaard procedure te laten worden om zo bij te dragen aan een veilige woonomgeving?

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen