woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsChristenUnie wil onderzoek naar alternatief voor Lijn 141

ChristenUnie wil onderzoek naar alternatief voor Lijn 141

-

ChristenUnie-522x391De ChristenUnie Kampen heeft bij haar collega-fractie in de Provinciale Staten aandacht gevraagd voor het OV in en rond Kampen. Eind maart staat het OV daar op de agenda.

We zijn blij dat de gemeente goed bereikbaar is per trein, maar maken ons zorgen om de rest. Er gaat nog maar één stadsbus met een grote lus door de stad Kampen heen. Bij station Kampen Zuid kun je ’s avonds niet met OV wegkomen.

Lijn 141 rijdt niet meer. De regiotaxi stopt per 2015. Gelukkig is er nog een buurtbus die Zalk, Kampen, IJsselmuiden en Wilsum onderling verbindt. Misschien zijn er mogelijkheden om die faciliteit uit te breiden. De Provincie is in gesprek met inwoners van ’s Heerenbroek en Wilsum over oplossingen vanuit eigen kracht.
We weten dat Stichting Welzijn in Kampen vrijwilligers inzet om mensen te begeleiden die zonder eigen vervoer zitten. De gemeente Kampen bereidt zich voor op de nieuwe taken die in 2015 naar de gemeente komen. Het vervoer van mensen, die naar de dagbehandeling gaan, valt dan onder verantwoordelijkheid van de gemeente.

De ChristenUnie wil een onderzoek of al deze initiatieven – en misschien zijn er nog wel meer – gebundeld kunnen worden, zodat we met elkaar tot een optimale oplossing kunnen komen voor mensen zonder eigen vervoer en mogelijk zelfs een betere bereikbaarheid per OV.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen