Claudia van de Kerkhof is eerste Klimaatburgemeester van Kampen

Claudia van de Kerkhof (26) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Kampen noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Claudia van de Kerkhof de inwoners van Kampen inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Claudia een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Kampen.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Claudia uit gemeente Kampen is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Claudia is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Claudia van de Kerkhof, Friends of Plants: “Klimaatrechtvaardigheid is rechtvaardigheid voor iedereen. Ik wil een groene leefbare omgeving voor iedereen; niet op Mars maar wel in Kampen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*