donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsClubkampioenshap Deltaruiters 2023

Clubkampioenshap Deltaruiters 2023

-

Zaterdag vond het Clubkampioenschap bij de Deltaruiters plaats in hun mooie accommodatie in IJsselmuiden. Er waren 7 titels te verdelen. Bixie clubkampioen, Allround clubkampioen, dressuurkampioen en springkampioen, zowel bij de pony’s als bij de paarden.

Onder de Bixieruiters is er gestreden aan de hand en “los”, zelfstandig rijden. Na een nette dressuurproef en de snelste tijd in het springparcours werd Evi Boom de Bixie clubkampioen.

Bij de ponyruiters werd er zaterdagochtend in de klasse B t/m de klasse M2 gestreden voor de titel dressuur clubkampioen. Aan het einde van de ochtend was het duidelijk dat Roselyn Slendebroek met haar pony Oraya Emelwerth de beste proef neer had gezet die 215,5 punt waard was. Daarmee heeft zij deze titel bemachtigd.

Voor de springtitel werd sterk gestreden door het eerste parcours foutloos te rijden en het tweede parcours de snelste tijd neer te zetten. Meike Bliek, Roselyn SLendebroek, Lisanne Knol, Katja Veldhoven, Sherise Slendebroek gingen met de beste punten het tweede parcours in. Zij gingen er alle 5 voor, maar er kan er maar één de snelste zijn en dat was Sherise Slendebroek met Goldsberg’s Chilayne. Zij reed het parcours in een zeer snelle tijd van 31,48 seconden. Sherise Slendebroek heeft te titel Spring clubkampioen gewonnen.

De beste over de dressuur en het springen, de Overall Kampioen met in totaal de meeste punten is dit jaar Roselyn Slendebroek met de pony die het al in zijn naam en kleur heeft zitten, Chavello’s Golden Cutie SL.

Onder de paarden rijdt iedereen eigenlijk zijn eigen discipline, maar tijdens het clubkampioenschappen maken de meeste ruiters een uitzondering en starten zij ook in de andere discipline om voor de titel Overall kampioen te gaan.

Mellany van de Vorstenbosch startte met haar schimmel Mac Diamond en reed met deze beauty de meeste punten (209,5) bij elkaar. Dit deden de dressuurruiters op de donderdagavond. Traditioneel krijgt de kampioen een nat pak, dus Mellany van de Vorstenbosch had donderdagavond de eerste water emmer al te pakken.

Op de zaterdagmiddag werd het onderdeel springen verreden. Na eerste foutloos parcours en de snelste tijd bij het tweede parcours was de springtitel voor Annerieke Beens met Bravo. Zij reden hun eerste clubkampioenschappen bij de Deltaruiters en wisten ook meteen de winst en de titel Springkampioen te pakken.

Voor de titel Overall clubkampioen is de strijd tot aan het laatste moment gestreden. Gemma van Dijk en Annerieke Beens hadden beiden veel punten bij elkaar gereden over de twee disciplines. Maar Ruth Brink had de beste papieren na de dressuur en een balkje tijdens het eerste parcours. Alleen een goede tijd tijdens het tweede parcours kon haar de zege nog brengen. Met niet meer dan 0,7 secondes langzamer dan Gemma van Dijk zou het nog kunnen. En dat is Ruth Brink met Miss Dior gelukt! Zij zijn de Overall clubkampioen 2023 bij de paarden geworden.

Ook werd de Kloosterman Bokaal traditioneel uitgereikt op deze avond. Dit is een bokaal die verreden wordt over 3 dressuurwedstrijden. Degene met de beste resultaten over 3 vastgestelde wedstrijden bij de Deltaruiters wint deze prijs. Dit jaar wist Nikki Smeman met Kardashian weer de bokaal te winnen.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen