woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsCoalitie ChristenUnie, CDA, SGP en VVD wordt nader onderzocht

Coalitie ChristenUnie, CDA, SGP en VVD wordt nader onderzocht

-

coalitie

Op basis van de gesprekken met alle negen raadsfracties en de gestelde voorwaarden, adviseert informateur Janco Cnossen om formatiegesprekken te starten tussen ChristenUnie, CDA SGP en VVD.
De heer Janco Cnossen heeft op verzoek van de lijsttrekkers van de gemeenteraadsfracties als informateur de mogelijkheden onderzocht voor de vorming van een college. Hij heeft met alle negen raadsfracties gesproken en in beeld gebracht welke coalitievoorkeuren er zijn en welke randvoorwaarden fracties stellen met betrekking tot collegevorming. Hij heeft hierover een advies uitgebracht aan de lijsttrekkers van alle fracties.
Uitkomst onderzoek informateur
De heer Cnossen adviseert het volgende: “een coalitie van ChristenUnie, CDA, SGP en VVD doet recht aan de uitslag (grootste partij ChristenUnie, winst CDA, winst SGP en procentuele winst VVD), heeft voldoende programmatische afstemmingsmogelijkheden, heeft onderling voldoende vertrouwen en kan zonder moeite tot een college-invulling komen die voldoet aan de randvoorwaarde van 4 wethouders”. De vier beoogde coalitiefracties hebben een meerderheid van 20 van de 31 zetels in de gemeenteraad van Kampen.
Vervolg
Het advies en het daarmee samenhangende rapport van de informateur is donderdagavond besproken met de lijsttrekkers. De uitkomst is, dat het advies van de heer Cnossen wordt uitgevoerd. De fracties van de ChristenUnie, CDA, SGP en VVD gaan starten met formatiegesprekken. De heer Gerrit Jan Veldhoen neemt als lijsttrekker van de fractie met de meeste stemmen daartoe het initiatief.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen