woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsCOALITIEONDERHANDELINGEN

COALITIEONDERHANDELINGEN

-

GBKOp maandagavond (14-4) heeft het bestuur van GBK met fractie- en schaduwleden gesproken over de nieuwe ontwikkelingen m.b.t. de coalitie onderhandelingen.

Door het terugtreden van de SGP is er een nieuwe situatie ontstaan. GBK is door de formateur, de heer Cnossen uitgenodigd om de mogelijkheden te onderzoeken voor de vorming van een coalitie.

CU, CDA en VVD zoeken een nieuwe partner om de coalitie mee te vormen. Samen hebben zij 15 zetels en dat is onvoldoende voor een meerderheid in de raad. Met GBK samen worden dit 17 zetels en dat zou voldoende zijn om een meerderheid te krijgen in de raad (31 zetels). De afvaardiging van GBK zal in de gesprekken de belangrijkste onderwerpen voor GBK bespreekbaar maken en natuurlijk past het GBK hierbij een bescheiden houding in te nemen, gezien de uitslag van de verkiezingen.

Indien nodig zal GBK zijn verantwoordelijkheid nemen, maar dan moet er bij de partners wel ruimte zijn voor GBK om zich te kunnen profileren op de voor GBK belangrijke onderwerpen. Ervaringen uit het verleden zullen hier zeker bij betrokken worden.
Afgesproken is dat, indien er een vervolg komt op deze oriënterende gesprekken, dit teruggekoppeld zal worden aan het bestuur en de fractie- en schaduwleden. Afhankelijk van de uitkomst van deze gesprekken, de positie en de eventueel aangeboden portefeuille(s) zal door GBK bekeken worden of toetreding tot een coalitie zinvol is. Afhankelijk van de aangeboden portefeuille(s) zal bekeken en onderzocht worden welke kandidaat namens GBK voorgedragen zal worden voor de positie van wethouder. Daarover is nu nog geen duidelijkheid. Eerst de gesprekken maar eens afwachten.
Indien nodig zullen ook de overige leden van GBK bij een eventueel besluit voor toetreding tot het college worden betrokken.

Het bestuur van GBK, Gerard Wiggers Voorzitter GBK

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen