College van B & W opent Stadsarchief Kampen

 

stadsarchief

 

Het Stadsarchief opent op dinsdag 13 september in het bijzijn van het college van Burgemeester en Wethouders haar deuren op de nieuwe locatie in de Stadskazerne. Na een omvangrijke verhuizing kunnen bezoekers nu terecht in een splinternieuw informatiecentrum waar ruimte is voor archiefonderzoek maar waar ook werkplekken, voorzien van WiFi en stopcontacten, aanwezig zijn.

StadsarchiefVerhuizing
In totaal verhuisde het archief 2,5 kilometer aan documenten, boeken, foto’s, kaarten en charters naar de nieuwe locatie aan de Oudestraat. Op de nieuwe locatie is het informatiecentrum ingericht en gebruiksklaar gemaakt. Er zal de komende maanden nog verder ingevoerd moeten worden om de database zo gebruikersvriendelijk en compleet mogelijk te maken. Het eindresultaat is prachtig geworden en iedereen is van harte welkom om dit te komen bewonderen.

Openingstijden
Een nieuwe locatie betekent ook nieuwe openingstijden. Bezoekers zijn van harte welkom op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en woensdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur aan de Oudestraat 216C, 8261 CA Kampen.

Aankomende activiteiten
In oktober start de expositie ‘200 jaar kazerne in de stad’, een expositie over de historie van de kazerne. De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk.

stadsarchief2

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673