College past subsidieregeling stedelijke vernieuwing aan

kleinste-huis

 

Het college heeft besloten om de subsidieregeling stedelijke vernieuwing aan te passen zodat meer mensen van de regeling gebruik kunnen maken. Vanuit deze regeling verstrekt de gemeente onder andere subsidies voor het restaureren van gemeentelijke monumenten en het herstellen van historische winkelpuien.

Per 2014 is het budget van de subsidieregeling stedelijke vernieuwing verlaagd van 200.000 naar 100.000 euro, hierdoor ontstond een wachtlijst van aanvragen. Om deze wachtlijst te verkorten wordt het subsidiepercentage voor gemeentelijke monumenten verlaagd van 40 naar 30 procent (voor speciale categorieën zoals kerken, molens en gemalen gaat dit van 50 naar 40 procent). Het maximale subsidiebedrag wordt verlaagd van € 50.000 naar € 25.000. Door deze aanpassingen profiteren meer aanvragers van de regeling.

Van de regeling voor herstel van historische winkelpuien wordt nog weinig gebruik gemaakt. Dit wil het college meer promoten, en in combinatie daarmee het maximum bedrag iets verhogen, namelijk van 7.000 naar 10.000 euro. Het college hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan een kwaliteitsverbetering in de binnenstad.

Martin Ekker, wethouder monumenten:’Ons historisch erfgoed vinden we erg belangrijk, we hopen met deze aanpassing meer mensen tegemoet te komen in de kosten voor restauratie. Onze monumentale panden en historische winkelpuien vormen het visitekaartje van de gemeente Kampen.’


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673