zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenCollege zoekt oplossing voor Hoge Bomen in IJsselmuiden

College zoekt oplossing voor Hoge Bomen in IJsselmuiden

-

Enkele bedrijfswoningen aan de Hoge Bomen worden gebruikt voor permanente bewoning zonder een bijbehorend bedrijf. Dit is in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente ontving twee handhavingsverzoeken tegen bewoning zonder bedrijf waarna de gemeente handhavend moest optreden. Het college heeft vandaag een besluit genomen op de beide bezwaren die bewoners hiertegen indienden.

Door persoonlijke omstandigheden van bewoners van één van de woningen is de termijn van de last onder dwangsom van zes weken voor hen onredelijk kort. Het college wil hen meer tijd geven om te zoeken naar een oplossing en besloot daarom de termijn met één jaar te verlengen.

In de tussentijd gaat de gemeente op zoek naar een tijdelijke oplossing binnen de mogelijkheden van de wet. Dat kan een persoonsgebonden omgevingsvergunning zijn. Zo’n omgevingsvergunning geeft de bewoners meer tijd om op zoek te gaan naar een andere woonruimte.

Wethouder Toezicht en handhaving Richard Boddeus: “Deze kwestie heeft de nodige aandacht gekregen. Er zijn zorgen over de naleving van bestemmingsplannen en de impact op de bedrijfsactiviteiten op het terrein. Maar er zijn ook zorgen over persoonlijke omstandigheden. Het is complex en een zorgvuldige afweging hierin is belangrijk. Ik wil benadrukken dat we ons bewust zijn van de impact ervan op zowel de bewoners als de bedrijven op het terrein. Niemand zit op deze ongewenste situatie te wachten. Daarom zoeken we naar een oplossing waarbij we de belangen van de bewoners en de bedrijven aan de Hoge Bomen evenwichtig afwegen.”

Omdat bewoners van de andere bedrijfswoning niet aangetoond hebben dat er sprake is van bijzondere omstandigheden, blijft de termijn waarbinnen zij een oplossing moeten zoeken dan ook zes weken.

Na een zorgvuldige afweging heeft het college verder besloten om de bezwaren tegen het handhavingsbesluit zelf niet gegrond te verklaren. De handhavingsbesluiten blijven daarom gelden en krijgen een vervolg. De gemeente is wettelijk verplicht hier uitvoering aan te geven.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen