Compensatie voor parkeerinkomsten Gem. Kampen

Passend voorstel voor compensatie gederfde parkeerinkomsten

De gemeente Kampen heeft met TMC/Taxameter, de leverancier van de parkeerautomaten in de binnenstad overeenstemming bereikt over compensatie van gederfde parkeerinkomsten. Door aanhoudende problemen in de software van de parkeerautomaten besloot de gemeente Kampen om tussen 17 december 2014 en 20 februari 2015 geen parkeergelden te heffen.

ParkeerautomaatstencilDe leverancier van de automaten heeft veel tijd nodig gehad om de technische problemen te kunnen analyseren. Uiteindelijk bleek het mankement in de sensoren van het toetsenbord te zitten. Door geleidelijke invloed van vocht ontstond hier het defect. De parkeerautomaten functioneerden half februari 2015 weer naar behoren. Hierdoor kon op 20 februari de gemeente weer over gaan op het betaald parkeren in de binnenstad van Kampen. De gemeente heeft TMC vervolgens gevraagd om met een passend voorstel te komen om het vertrouwen van de gemeente te herstellen. Dit heeft nu geresulteerd in een voorstel voor compensatie waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Wethouder Meijering: ” Ik ben blij dat via de minnelijke weg overeenstemming is bereikt met de leverancier. Een lang juridisch traject kan beide partijen nu bespaard blijven. TMC laat met dit voorstel zien dat zij een goede relatie met de klant belangrijk vinden.”

De gemeenteraad is geïnformeerd over de afspraken die zijn gemaakt over de compensatie. Over de exacte inhoud van het voorstel doen de gemeente en TMC geen verdere mededelingen.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*