dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsConcept kandidatenlijst CDA voor G.R.Verkiezingen bekend.

Concept kandidatenlijst CDA voor G.R.Verkiezingen bekend.

-

CDA

 

Het bestuur van het CDA Kampen heeft de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 bekend gemaakt. Huidig fractievoorzitter Hilde Palland-Mulder is de beoogd lijsttrekker. Vervolgens wordt ervaring en vernieuwing op de lijst afgewisseld door huidig fractieleden en een aantal verrassende nieuwe namen van vrouwen en jongeren op de lijst. Met de lijst wordt door het bestuur een herkenbaar en deskundig team voorgesteld aan de leden die eind november hierover stemmen.

Het bestuur stelt voor om de ervaring voor de toekomstige fractie te waarborgen door op de plekken 1,3,5,7 en 9 kandidaten te plaatsen, die ruime ervaring hebben met het raadswerk. Tevens krijgen nieuwe kandidaten een plek op de lijst om daarmee te bouwen aan een toekomstbestendige fractie.
“Wij vinden het plezierig dat wij met Janine de Kleine uit IJsselmuiden en Jacolien van de Wetering uit ‘s-Heerenbroek twee nieuwe vrouwelijke kandidaten op verkiesbare plekken 2 en 4 kunnen voorstellen aan de leden en een tweetal jongerenkandidaten van het CDJA op plaatsen 6 en 8”, zegt Alerieke van der Maat, voorzitter CDA Kampen. “Wij zijn van mening dat de kandidaten samen een hecht, herkenbaar en deskundig CDA-team kunnen vormen voor de komende raadsperiode.”
Reeds eerder is bekend geworden dat de huidige CDA leden in de gemeenteraad Albert van Dam en Cort Beckmann zich niet meer beschikbaar stellen voor een nieuwe termijn. Huidig wethouder Treep staat op plek 7. De leden van het CDA Kampen beslissen op 25 november op de ledenvergadering over de definitieve lijst.

De top 11 van de lijst ziet er als volgt uit:

1. Hilde Palland-Mulder, Kampen
2. Janine de Kleine- Brink, IJsselmuiden
3. Cor Adema, Kampen
4. Jacolien van de Wetering-de Groot, ‘s-Heerenbroek
5. Hardy Wellenberg, IJsselmuiden
6. Gerben de Koning Gans, Kampen
7. Pieter Treep, Kampen
8. Bart Jan Gardebroek, Kampen
9. Steffen Hofstra, Wilsum
10. Bert van Eunen, Kampen
11. Bianca Diender-Schrijer, Kampen

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen