Connexxion blijft voorlopig WMO-vervoerder in Kampen

Vervoersvoorziening van Stichting Welzijn in Kampen blijft.

Per 1 januari stopt de Provincie Overijssel met de Regiotaxi. De gemeentee heeft besloten om het contract met de huidige vervoerder Connexxion voorlopig voort te zetten. Hiermee verandert er niets voor de mensen met een WMO-regiotaxipas en is de continuïteit van vervoer voor hen ook na 1 januari gegarandeerd. WMO-pashouders worden deze week geïnformeerd. 

Begin dit jaar besloot de Provincie om per 1 januari 2017 te stoppen met de regiotaxi. Gemeente Kampen zag destijds in de Vervoerservice van Stichting Welzijn in Kampen (opgezet begin 2015) een goed, lokaal alternatief voor de Regiotaxi. Echter, door de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep, moeten gemeenten – net als bij de huishoudelijke hulp – vervoer als voorziening vanuit de WMO blijven aanbieden. Dit betekent dat Kampen een aanbestedingstraject ingaat en per november 2017 een nieuwe vervoerder zal contracteren. Tot die tijd zal het contract met Connexxion worden voortgezet. 

De vervoersvoorziening van Welzijn in Kampen blijft in zijn huidige vorm bestaan. De gemeente waardeert de meerwaarde van deze vervoersvoorziening. Het biedt inwoners de mogelijkheid en keuzevrijheid om zelf hun vervoer te regelen. “Bovendien draagt het bij aan het vergroten van sociale contacten van onze inwoners”, aldus het persbericht van de gemeente.

Voor de periode na 1 november wordt gezocht naar een structurele oplossing die betaalbaar is en past bij de beleidsuitgangspunten van de gemeente: dichtbij de inwoners en laagdrempelig.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673