zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsConsultatiebureau Zalk sluit 1 januari 2014

Consultatiebureau Zalk sluit 1 januari 2014

-

De gemeente heeft uit oogpunt van efficiëntie besloten om het consultatiebureau Zalk met ingang van 1 januari 2014 te sluiten. Het gebruik van het consultatiebureau Zalk is de afgelopen jaren verder teruggelopen. Mede door de beperkte frequentie en bezetting is het steeds moeilijker om jonge kinderen de optimale zorg te bieden.

consultSamen met de Vereniging Dorpsbelangen Zalk is geprobeerd het gebruik op te hogen, door onder het werkgebied te vergroten. Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Uit oogpunt van efficiëntie en in goed overleg met Icare Jeugdgezondheidszorg is daarom tot sluiting besloten.
Ouders uit Zalk en omgeving moeten vanaf 1 januari 2014 gebruik gaan maken van het consultatiebureau in Kampen of, indien gewenst, in IJsselmuiden. Voordeel is dat door de ruimere openingstijden deze flexibeler zijn om een afspraak te maken op een moment dat de ouders past. Ook kan aan kinderen optimalere zorg geboden worden, bijvoorbeeld voor het tijdig vaccineren. Nu is dit nog gebonden aan de momenten dat in Zalk consultatiebureau gehouden wordt.
Op dit moment wordt door circa 50 kinderen gebruikgemaakt van het consultatiebureau Zalk, waarvan de helft uit de leeftijdsgroep 0 tot 2 jaar. In Zalk wordt maandelijks afwisselend een verpleegkundig- of een artsenbureau gehouden. Dit heeft gevolgen voor het kunnen waarborgen van de kwaliteit van de zorg. Icare wordt door de rijksoverheid verplicht gebruik te maken van het elektronisch kind dossier. Voor veilig gebruik van deze digitale dossiers is het nodig om beveiligde verbindingen aan te leggen. Dit brengt extra onkosten met zich mee voor aanleg (en onderhoud) van datalijnen. Daarnaast zijn er extra loonkosten, reiskosten en huisvestingslasten. Per consult bedragen de meerkosten van € 35 á € 40 per consult (bovenop de standaardkosten die elders gelden).

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen